promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szilveszterkor ez biztosan tilos lesz Magyarországon – brutális fotókon mutatják be, mi lehet a vége
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) elrettentő képeket tett közé, ami valóban hatásos.

Hirtelen eljött a karácsony, és átvitt értelemben kettőt pislogunk, és már búcsúznunk is kell 2022-től. Az Országos Mentőszolgálat először arra szokta felhívni a figyelmet, hogy ne igyunk túl sok alkoholt. Ebbe a csapdába főleg a fiatalok szoktak beleesni, főleg azok, akik az év nagyobb részében nem szoktak húzósabb italozásokat tartani.

A 2022-es év úgy indult Magyarországon, hogy 181 embert kellett részegség, illetve alkoholmérgezés miatt kórházba vinni, közülük 27-en kiskorúak voltak. A mentősöknek ilyenkor mindig az éjfél és a hajnali 4 közötti időszak a legnehezebb, utána általában lecsendesednek a dolgok.

Az előző szilveszterkor a mentőknek 18 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesetet kellett ellátniuk. A legnagyobb detoxikálóba pedig, a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba több mint 30 embert vittek be.

Az itallal óvatosan kell bánni, de az OMSZ, valamint Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nem szeretné azt sem, ha petárdáznának az emberek, ami továbbra is illegális Magyarországon.

A legális árusoktól vásárolt tűzijátékok december 31-én este hat órától január 1-jén reggel hat óráig használhatók. Az 1. és 2. pirotechnikai osztályba sorolt tűzijátékokhoz egész évben hozzá lehet jutni, de a 3. osztályba sorolt termékek csak december 28. és 31. között vásárolhatók.

A fel nem használt, 3. pirotechnikai osztályba tartozó, illetve bármely hibás vagy lejárt szavatosságú terméket szilveszter után öt napon belül vissza kell vinni a forgalmazónak, aki köteles azt térítésmentesen visszavenni. Erre persze még nem nagyon volt példa, mert általában mindenki felhasználja.

Az illegális árusoktól természetesen tudunk petárdát szerezni, de ennek még a birtoklása is tilos Magyarországon. Az OMSZ egy brutális képet is feltöltött, hogy mi lehet a vége annak, ha hamarabb sül el az eszköz a kezünkben.

Az embereket persze az is vissza tudja tartani, hogy a petárdát használók 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatóak. A legálisan forgalmazott pirotechnikai termék felirata magyar nyelvű, közérthető használati és kezelési útmutatót, valamint baleset- és egészségvédelmi figyelmeztetést is tartalmaznak, ami mindig érdemes áttanulmányozni, még akkor is, ha kezdők vagyunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás