promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrült autós üldözés Budapesten, két rendőr bánta az akciót
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két rendőr megsérült, 35 migráns került elő az üldözött járműből.

Olyan autós üldözést láthattak a budapestiek, amilyeneket csak a hollywoodi filmekben. A magyar rendőrség a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy december 27-én, kedden 21 óra körül Biatorbágy közigazgatási területén, az M1 autópályán a járőrök ellenőrzés alá akarták vonni egy lengyel forgalmi rendszámú, kisteherautó vezetőjét, aki azonban a rendőri jelzésre nem állt meg és a főváros irányába elhajtott.

Az autót egy grúz embercsempész vezette, aki menekülés közben több balesetet is okozott: Budaörsön három, Budapesten, a Budakeszi úton, az Attila úton, és a Szilágyi Erzsébet fasoron további hét autónak ütközött, továbbá egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt; két rendőr meg is sérült.

Az autós üldözés végül Budapest I. kerületében, az Attila út és a Krisztina út kereszteződésénél 21 óra 15 perckor ért véget, amikor a rendőrök a grúz férfit megállásra kényszerítették. A megállítás során az embercsempész a kisteherautójával szándékosan a rendőrautónak nekihajtott, majd elfutott a helyszínről, de a közelben elfogták.

A magyar rendőrök a grúz férfit előállították, embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és - ügyészi utasításra - őrizetbe vették. Az autóból 35 migráns került elő, akik szír és marokkói állampolgároknak vallották magukat - közülük nem sérült meg senki.

A rendőrség egy videót is közzétett az üldözésből, amit alább nézhettek meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás