promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mátyás király szerepel az 500 ezer forintos magyar bankjegyen – zseniális karácsonyi ajándékot rakott össze egy anyuka
Borítókép:  Borítókép: Profimedia - illusztráció / Facebook
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mátyás király rajongói biztos büszkék lennének, ha tényleg ő lenne az 500 ezer forintos bankjegyen.

A koronavírus-járvány után fogjuk rá, hogy elkezdett magához térni a gazdaság Európában. Vagyis inkább elkezdett volna, de aztán jött az orosz-ukrán háború, ami ismét felborított mindent. Sajnos azt nem csak karácsonykor tapasztaltuk, hogy ha elmegyünk a boltba, akkor kevesebbet ér a pénzünk.

Régen elég volt 10 ezer forint, hogy egy nagyobb bevásárlást össze tudjunk hozni Magyarországon, most már lassan tényleg 20 ezer forint kell hozzá.

A jövő év első fele is nehéz lehet még, ezt követően azonban megindulhat a kilábalás a szakértők szerint. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy ne súlyosbodjon az energiaválság, illetve Magyarország és az EU közötti vita is lecsillapodjon.

A jegybank szerint a vállalatok jelentős része jóval nagyobb mértékben emel árat, mint amennyivel növekednek a költségei, és ebből bőven plusz hasznot is húznak, és ez sem tesz jó.

Lehet persze bújni a gazdasági híreket, de sokak szerint az a legfontosabb, hogy most jó ideig még nem lesz jobb senkinek, a szakértők jóslatait meg csak akkor veszik komolyan, ha látják, hogy megtörténnek. Remélhetőleg azért nem érkezik el az az idő, hogy egy 500 ezer forintos bankjegy lapuljon a zsebünkben. A boltosok még a 20 ezresre is olykor sziszegni szokta, de általában csak akkor, ha nincsenek rendesen felkészülve váltóval.

Egy anyuka közben zseniális karácsonyi ajándékot rakott össze a fiának. Több kisebb magyar bankjegyből állította össze az 500 ezrest, amin Mátyás király szerepel. Deák Ferenc, aki a 20 ezer forintosról néz vissza ránk most háttérbe szorult.

Ha elkezdünk matekozni, akkor ki lehet találni, hogy a fiú 29 ezer 500 forintot kapott, de nagyon trükkösen „fél millát”. A különleges és kreatív meglepetést az egyik Facebook-csoportban mutatott meg a nagyközönségnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás