promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bődületes taktikát vetett be egy magyar halas, hogy karácsonykor hirdesse a boltját - a fél internet ezen röhög
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Karácsonykor a legtöbb helyen Magyarországon ugyebár hal kerül az asztalra, de így is kell a jó marketing.

A koronavírus-járvány után fogjuk rá, hogy elkezdett magához térni a gazdaság Európában. Vagyis inkább elkezdett volna, de aztán jött az orosz-ukrán háború, ami ismét felborított mindent. A kormány ugyebár az év elején döntött arról, hogy Magyarországon február 1-jétől néhány alapvető élelmiszerre árstopot vezet be, amiket azóta kibővítettek a tojással, valamint az étkezési burgonyával. Most nem olyan rég bejelentették, hogy 2023. április 30-ig meghosszabbítják az élelmiszer-árstopot.

A boltok is trükköznek, és folyamatosan emelnek a többi termék árán, mindig csak kicsiket. Ez teljesen mindegy, mert az emberek látják, hogy sokkal nagyobb a végösszeg, mint azelőtt, ráadásul alig került valami a kosarukba.

 [[cikk1]]

Az emelkedő energia- és takarmányárak természetesen a halak árát is megdobta Magyarországon. Aki lemegy a piacra, az gyakorlatilag csak hüledezik egy nagyot, hogy mennyibe kerül egy kilogramm ponty, vagy esetleg harcsa.

A magyar emberek karácsonykor persze nem fognak lemondani a kedvencükről, így a legtöbben úgy döntenek, hogy lesz hal az ünnepi asztalon, de kevesebb, mint szokott. Magyarországon átlagosan úgy harminc százalékkal drágult meg a hal ára idén év végére.

Sokan termelőket igyekeznek felkeresni interneten, hogy spóroljanak, de akad olyan is, aki élő halat vásárol, mert ezzel megússza a filézés, valamint a szeletelés többletköltségét.

Az egyik zárt Facebook csoportban most érdekes fotó került elő egy magyar boltosról, aki élő halat árul. Karácsonykor kell a jó marketing, de ő abszolút nem vitte túlzásba. Tudjuk jól, hogy a kevesebb néha több. Az sajnos nem derült ki, hogy melyik magyarországi városban található a hirdetés.

Közben mutatunk két videót: az egyikben Rácz Jenő mutatja meg egy nagy harcsán, hogy nem kell megijedni ennek sem a filézésétől, de aki élő pontyot venne, annak is van tippünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás