promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli: kiderült, mi okozta a Boráros téri villamosbalesetet
Borítókép:  Profimedia / Képünk illusztráció!
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tegnap este érkezett a megdöbbentő hír, hogy Budapesten a Boráros térnél két villamos összeütközött a 4-6-os vonalán.

A találgatások pedig azóta tartanak, hiszen nem mindennapi balesetről beszélhetünk, amelynek következtében mindkét jármű kisiklott. A hír sokkolta a budapesti lakosok mellett az egész országot, hiszen ritkán történik ennyire rémisztő eset egy tömegközlekedési eszközön. A képek arról árulkodtak, hogy az egyik jármű belehajtott a másikba hátulról. A helyszínre azonnal kiérkeztek a mentők és a tűzoltók, akik megkezdték a sérültek ellátását.

A sajtó arról számolt be tegnap este 9 óra környékén, hogy hatan sérültek meg a karambol következtében. Később kiderült, hogy a 2026-os pályaszámú Combino ment bele lefelé jövet a 2014-es pályaszámúba. A BRFK késő este még úgy nyilatkozott, hogy a személyi sérülések okán vizsgálják az esetet, de többet egyelőre még nem tudnak mondani.

Kiderült az is a ma hajnali órákban, hogy a sofőr is könnyebben megsérült az eset során. A Telex úgy értesült, hogy már azt is tudni, mi okozhatta a szerencsétlen balesetet. 

Az elsődleges feltételezések szerint nem műszaki hiba, hanem a villamos járművezetőjének a rosszulléte okozhatta a koccanást. 

Jelenleg a sofőrt egyébként kórházban ápolják, az állapota stabil. A BKV úgy nyilatkozott, hogy az esemény pontos részleteiről a hatósági vizsgálatok lezárta után kívánnak tájékoztatást adni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt folytat nyomozást jelenleg az ügyben.

A hírt egyébként az utóbbi percekben Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is megerősítette.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás