promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtörtént a nagy bejelentés az élelmiszerárakról, egész Magyarország erre az örömhírre várt
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megnyugtató információk érkeztek az élelmiszerár-stoppal kapcsolatban.

Biztosan mindenki érzi már a saját pénztárcáján is az inflációt, hiszen ha bemegyünk a boltba, már közel sem annyi élelmiszert kapunk egy bizonyos összegért, mint mondjuk 6 hónappal ezelőtt. Hogy ez a helyzet miért alakult ki, annak rengeteg oka van, de az biztos, hogy nagyon sok ember került kétségbeejtő helyzetbe az utóbbi időszakban – bár vannak hatalmas segítséget nyújtó enyhítések Magyarországon, például az élelmiszerár-stop.

Eredetileg december 31-ig tartott volna az élelmiszerár-stop, amelynek keretein belül egyes élelmiszerek, termékek ára egy bizonyos szint fölé nem emelkedhet, vagyis azoknál nem kell elképesztő drágulásra számítanunk. Persze ezeket a termékeket általában pillanatok alatt elkapkodják, de a szerencsések valóban kedvezőbb áron juthatnak hozzájuk – ráadásul most kiderült, hogy nem csak idén.

Nagy István agrárminiszter tegnap este bejelentette, amire már nagyon sokan vártak: a kormány meghosszabbítja az élelmiszerár-stopot, ami idén december 31. helyett jövő április végéig fog tartani a jelenlegi tervek szerint – a rendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

Az ársapka továbbra is a kristálycukorra, búzafinomlisztre (BL 55), finomított napraforgó-étolajra, házi sertéscombra, csirkemellre, csirke far-hátra, csirkehátra, csirkefarra, csirkeszárnyvégre, tyúktojásra, étkezési burgonyára (az újburgonya kivételével), illetve az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntejre érvényes – de persze nincs kizárva, hogy ez a lista a későbbiekben bővítésre kerül a vásárlók igényei alapján.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás