promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: Orbán Viktor az egész világnak üzent, és ismét egy másik európai vezetővel ért egyet
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor megint igazat adott Emmanuel Macron francia elnöknek.

Továbbra sem csitul a háború Oroszország és Ukrajna között, ami 2022. február vége óta tart. Moszkva valamint Kijev utoljára március végén ült le egymással nyíltan beszélni Törökországban, azóta azonban hallani sem akarnak arról a felek, hogy béketárgyalásba kezdjenek, a harcok pedig csak élesedtek.

Nálunk Mikulás van december 6-án, ez azonban Ukrajnában a fegyveres erők napja. Volodimir Zelenszkij ellátogatott a Donyecki területen fekvő Szlovjanszkba, és találkozott a fronton harcoló katonákkal. Az ukrán elnök a halottakról is megemlékezett, de kitüntetéseket is kiosztott.

Az orosz-ukrán háború közben nem csak a két harcban álló félre, hanem már egész Európára, köztük Magyarországra is nagy hatással van.

Orbán Viktor szerint az Egyesült Államoknak is mindenképpen be kell szállnia a párbeszédbe, hogy Oroszország és Ukrajna között megszülethessen a béke. Közben anno Emmanuel Macron elnök is kérte már az Egyesült Államokat, hogy üljön asztalhoz az ukrajnai békefolyamat előremozdítása érdekében.

Most egy cikk kapcsán Magyarország miniszterelnöke ismét Emmanuel Macron mellé állt, és ennek Twitteren is hangot adott.

„Emmanuel Macron francia elnöknek igaza van: az orosz-ukrán háború ára nem egyforma az Atlanti-óceán két oldalán. Ha azt akarjuk, hogy az európai ipar fennmaradjon, gyorsan kezelnünk kell az európai energiaválságot”

- írta Orbán Viktor, aki továbbra is úgy látja, hogy újra kellene gondolni a szankciókat.

Ma délután Magyarország miniszterelnöke annak is hangot adott, hogy a Balkán lehet az olcsó energia kapuja Európa számára. Orbán Viktor korán kelt Mikuláskor, mivel előtte egy rorate, vagyis hajnali misén is megjelent.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás