promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ennél sokkal könyörtelenebb idő vár Magyarországra, mint a Mikulás hidegfrontja
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mikulás havat csak a Kékesre hozott Magyarországon, a többi helyen inkább a sok eső volt a jellemző. Ez viszont hamarosan változni fog, és valószínűleg a fűtést is fentebb kell tekerni.

Nem volt okunk panaszra, mert a december sem kezdett annyira keményen, így csak hajnalban találkozhattunk mínuszokkal. A rezsikímélő időjárás azonban állítólag elköszön tőlünk a jövő héttől.

Az Időkép számolt be róla, hogy hétvégén érkezhet egy váratlan fordulat. Ide kattintva láthatjuk a térképen, hogy vasárnaptól északról hideg, fagyos levegő érkezik Magyarország felé, és közben egy mediterrán ciklon is felkavarja az állóvizet.

A ciklon szombaton még csapadékot hoz magával, és szokatlanul felmelegszik tőle az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a minimum-hőmérséklet 2 és 9, a maximum 3 és 14 fok között alakul, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Szóval lesz itt minden, egy kis esős őszi idő, aztán hirtelen tél a fagyos levegő miatt. Vasárnap előreláthatólag fokozatosan átkerülhetünk a ciklon hátoldalára, így ha marad a csapadékos idő, az esőt nyugat, északnyugat felől egyre többfelé havazás válthatja fel, ezzel együtt az északira, északnyugatira forduló szél is nagy területen viharossá fokozódhat, és a hőmérséklet is visszaesik. Ez persze még csak modellszámítás, később válik hivatalossá, hogy mi várhat ránk a hétvége után.

Viszont lássuk, hogy mit jósol a közeljövőre az OMSZ. Ma este a keleti határvidéken is csökken a felhőzet, estétől azonban nagy területen válik párássá a levegő, köd illetve rétegfelhőzet képződik. A hajnali órákban a déli határ mentén szitálás, a fagyos területeken esetleg ónos szitálás is kialakulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul, alacsonyabb értékeket a déli megyékben mérhetünk.

Szerdán a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett északon több, míg délen kevesebb napsütés várható. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szelet az északi megyékben élénk, olykor erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható, magasabb értékeket a kevésbé felhős tájakon mérhetünk.

Csütörtökön előfordulhat néhány helyen köd. Délnyugat felől felhősödés kezdődik, de előtte az északkeleti tájakon még pár órára kisüthet a nap. Szórványosan előfordulhat szitálás, kisebb eső. A északi, északnyugati hegycsúcsokon néhol átválthat a halmazállapot. A keleties szelet néhol időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -6, +3, kora délután 2 és 6 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás