promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Álhír után hétvégi pánikhelyzet a magyar benzinkutakon, a Mol nem teszi kirakatba, amit az autósoktól kapott
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több helyről jeleztek üzemanyag-ellátási gondokat.

Egymásnak ellentmondó információk érkeznek a napokban arról, hogy zavartalan-e az üzemanyag-ellátás a magyarországi benzinkutakon, vagy sem. Annyi bizonyos, hogy kisebb pánikhangulatban telt a hétvége a töltőállomásokon, pedig erre nem feltétlenül lett volna szükség.

A felfordulást az a – privát üzenetekben terjedő – álhír okozta, miszerint december 4-én talán kivezetik a benzinre és gázolajra vonatkozó, literenként 480 forintos ársapkát. Ezután az RTL Klub Híradója is már csak arról tudott beszámolni, hogy országszerte kígyózó sorokkal találhatták szembe magukat az autósok a benzinkutakon a reggeli órákban.

Most már látszik, hogy a felvetés csupán koholmány volt, ám a pánikvásárlás valóban megnehezítette a hétvégén a tankolást. A Mol megnyugtatásképp azt közölte, hogy a tankerautóik folyamatosan úton vannak, és valamennyi kollégájuk Magyarország ellátásán dolgozik.

A Napi.hu által megkérdezett szakértő szerint ugyanakkor valóban vannak ellátási problémák a háttérben. Megoldást hozhat viszont, ha a százhalombattai finomító péntekről hétfőre halasztott nyomáspróbája végre sikerül, bár akkor is hetekig eltarthat a készletek feltöltése.

A lap olvasói szerint Budapesten és annak 50 kilométeres körzetében több helyen volt jelentős sorállás, Pécsen még közlekedési fennakadást is okoztak a kutakról „kilógó” autók, míg egy szegedi kommentelő aznap három Mol-kútnál is hiába próbált tankolni. A Shell már csak Shell-kártyás ügyfeleknek adott el üzemanyagot.

„Az egy héttel ezelőtti felmérésünk szerint 500 kúton volt üzemanyag-ellátási probléma, ez a szám vélhetően csak emelkedett az elmúlt napokban. A kisebb benzinkutaknál készlethiány van, így vannak olyan kutak, amelyek rövidített nyitva tartással vagy drasztikus vásárlási korlátozással próbálják átvészelni ezt az időszakot”

– tájékoztatta a Napi.hu-t Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu szakértője. Az ársapka egyébként jelenleg december 31-ig van érvényben, és még nem született döntés arról, hogy jövőre is fenntartják-e. A Mol Facebook-oldalán mindenesetre megszaporodtak az ingerült kommentek:

„Hol tankoljunk, kedves Mol? Szerintem ez a kérdés, mert lassan sehol nem lehet!”

„Hirtelen elfogyott a hatósági áras benzin? És csak 100-as van? Ezt a kamut senki nem veszi be…”

„Karácsonyra lesz benzin?”

A felháborodott kérdések és megjegyzések lényegében a magyar olajvállalat összes posztja alatt felbukkannak, még annál is, amelyben a friss kávéjukat reklámozzák:

„ Beugranék én, de Szlovákiába kell járni tankolni, így inkább ott kávézok!”

„Nem kell kávé, már attól felébredtem, hogy nem tudok dolgozni, mert nincs üzemanyag!”

„Megyek, ha végre lesz benga is…”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás