Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Feloldja az üzemanyagok árstopját a magyar kormány - az álhírek már privát üzenetben is terjednek

Feloldja az üzemanyagok árstopját a magyar kormány - az álhírek már privát üzenetben is terjednek

Helyi Hírek

Feloldja az üzemanyagok árstopját a magyar kormány - az álhírek már privát üzenetben is terjednek

Helyi Hírek

Kazár Zalán Kristóf 12:12

Privát üzenetekben kezdett el terjengeni az álhír, reggelre meg is rohamozták a kutakat az emberek. 

Az RTL Klub Híradójából értesültünk arról, hogy országszerte kígyózó sorokkal találhatták szembe magukat az autósok a benzinkutakon a reggeli órákban, miután előző este álhírek terjengtek arról, hogy a kormány feloldja az üzemanyagok árstopját. 

A kacsáról szóló üzenetek körülbelül így festettek a legtöbb esetben:

„Szia, tankolj, mert lehet, hogy törlik az ársapkát éjfélkor".

A felvetés csupán koholmánynak bizonyult azonban, hiszen az ársapkákat legutóbb december 31-éig hosszabbította meg a magyar kormány. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón viszont úgy fogalmazott, hogy az aggasztó hírek hallatán csak akkor tudják fenntartani az árstopos üzemanyagot, ha a Mol garantálni tudja, hogy az ország ellátása biztonságban van - írja az Index.

Az RTL híradó megkeresésére a Mol azt felelte, hogy a tankerautóik folyamatosan úton vannak, és valamennyi kollégájuk Magyarország ellátásán dolgozik, minden lehetséges logisztikai eszköz bevetésével. 

Az Agrárminisztérium úgy fogalmazott, hogy a december 5-én életbe lépő brüsszeli olajszankciók már most megnehezítik hazánk kőolajellátását is. A riport utolsó szakaszában Holdoa Attila energetikai szakértő szavait idézte az RTL Klub, miszerint az újabb szankció felhívja a figyelmet arra a kockázatra, hogy a Mol százhalombattai finomítójában eddig optimálisabb volt a dízelkihozatal, így abból részben Szlovákiát is ellátták, míg a pozsonyi finomítóban a beninkihozatal volt a jobb, azonban ez az oda-vissza kereskedelem hamarosan már nem lesz lehetséges az uniós szankció miatt.

Tekintsd meg az RTL Klub Híradójának részletekbe menő riportját a témában alább.

Borítókép: Profimedia / Illusztráció