promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azt hiszed, pénzt ígér neked az OTP Bank, de csak a bűnözők csapdájába fogsz belesétálni
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Figyelmeztetést adott ki az OTP Bank, és ha nem vigyázol, könnyen belesétálhatsz az átverésbe.

Rengetegszer nem vesszük komolyan, hogy a digitális világban ugyanolyan veszélyek leselkednek ránk, mint az igaziban. Itt nem kell a sötétben egyedül hazamennünk ahhoz, hogy valaki kiraboljon minket, elég egy trükkös átverés néhány hacker részéről, és rögtön meg is csapolhatják a bankszámlánkat.

Magyarországon is rengeteg az ilyen, és hála égnek a bankos telefonos csalásokat egyre többen ismerik fel. Nagyon fontos, és elsőszámú szabály, hogy soha ne adjuk ki az adatainkat ismeretleneknek, amit hála égnek egyre többen betartanak.

Ne feledjük, hogy egy cég, áruházlánc, de még a saját pénzintézetünk se fogja a bankkártyánk adatait kérni SMS-ben, emailen, vagy telefonon keresztül. Kifejezetten igaz ez a bankkártya hátoldalán található háromjegyű CVV/CVC kódra. Ha interneten keresztül vásárolunk, akkor is nézzük meg a kis lakat ikonnál, hogy biztonságos oldalon járunk-e. 

Az internetes bűnözök persze egyre több trükköt alkalmaznak, és újításokat vetnek be, hogy félrevezessenek minket, aztán hozzájuthassanak ahhoz, amihez akarnak. Most az OTP Bank adott ki újabb figyelmeztetést, hogy csalók élnek vissza a magyarországi pénzintézet nevével, ami a közösségi médiában kezdett el terjedni, és sokan még mindig belefuthatnak.

Az internetes bűnözők magas jutalommal kecsegtető felmérésnek álcázott hirdetéssel próbálnak banki adatokat ellopni ügyfelektől. A hirdetés egy olyan, látszólag az ügyfelek véleményét felmérő online kérdőív felületre visz, ahol 75 ezer forintos pénzjutalmat ígérve a bűnözők megpróbálják a gyanútlan és hiszékeny emberek internetbanki belépőadatait, e-mail címét, telefonszámát megszerezni.

Az OTP Bank ki is adott egy közleményében kiemelte, hogy soha nem kér a hirdetésben szereplő adatokat felmérésekhez.

A magyarországi pénzintézet nem kéri ügyfeleit internetbanki belépésre sem, és fokozott óvatosságra int az ilyen átverési kísérletek kivédése érdekében. Ide kattintva lehet megnézni, miképp is néz ki a hirdetés, ami tényleg olyan, mintha az OTP Bank hivatalosan tette volna közzé. Mindig vigyázzunk, mert ha könnyű pénzszerzési lehetőségbe futunk bele interneten, azoknak a többség általában mindig átverés.

 

A csalók ügyesen dolgoznak, mert Magyarországon 2022 első negyedévében másfél milliárd forintnyi összeget tudtak bezsebelni. Ha átverésre gyanakszunk, akkor azt nem árt jelenteni a Nemzeti Kibervédelmi Intézetnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás