Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A magyaroknak egy kis örömhír is jön 2023-ra – ezeken a napokon biztosan nem kell dolgozniuk

A magyaroknak egy kis örömhír is jön 2023-ra – ezeken a napokon biztosan nem kell dolgozniuk

Helyi Hírek

A magyaroknak egy kis örömhír is jön 2023-ra – ezeken a napokon biztosan nem kell dolgozniuk

Helyi Hírek

Promotions 09:39

Kényelmes év lesz 2023, legalábbis a munkaszüneti napokat tekintve Magyarországon. Jövőre összesen két négynapos, és három háromnapos hosszú hétvégével számolhatunk, amelyekkel már jó előre lehet tervezni. 

Áthelyezett munkanappal egyáltalán nem kell számolni, illetve pontosan kilenc munkaszüneti nappal számolhatunk, amelyek hétköznapra esnek 2023-ban - írja a HRportal. A lap összegzésében arról is ír, hogy bár január 1-je vasárnapra - tehét nem hétköznapra - esik, ezt feltehetően kompenzálja, hogy a március 15-i nemzeti ünnep szerdára esik majd.

Az első négynapos hétvége Magyarországon Húsvétkor lesz - ugyanis Nagypénteken nem dolgozunk - tehát április 7. és 10. között, ami azt jelenti, hogy lehet, érdemes szállást foglalni egy festői szépségű környéken, hogy valóban ki is tudjunk kapcsolódni a mókuskerékből. Kevesebb, mint egy hónapot kell várni a következő hosszú hétvégére, ugyanis május 1-je - a Munka ünnepe - hétfőre esik, így újabb esélyt kapunk a pihenésre. Ha szállást foglalsz erre az időszakra, a naptárban az április 29-május 1-ji időpontokat karikázd be.  

A következő háromnapos hétvégére sem kell valami sokat várni, mert az május végén kezdődik, nevezetesen 2023. május 27-től 29-ig, ugyanis 29-ére esik Pünkösd hétfő. A következő munkaszüneti nap az augusztus 20-i magyar nemzeti ünnep, ami jövőre vasárnapra esik, így ez nem lesz jó kifogás a munkától való megszabadulásra, és a következő háromnapos hétvége is várat még magára egy kicsit. 

Egészen pontosan október 21-ig, ugyanis ha pénteken letettük a munkát, hétfőn, október 23-án sem kell majd bemennünk dolgozni, ugyanis szintén nemzeti ünnep - és munkaszüneti nap - következik. Mindenszentek ünnepe ugyan nem tartogat nagy dolgokat a dolgozó népnek, de november 1-je szerdára esik, ami azt jelenti, hogy a hét közepén adódik egy nap a pihenésre. 

2023 utolsó négynapos hétvégéje igazi ajndék is lehet, ugyanis ez pont karácsonykor lesz, december 23-26 között. Sőt, 2024-et is hosszú hétvégével indítjuk, ugyanis 2024. január 1. Újév napja is hétfőre esik, így három napot pihenhetünk majd újévkor, egészen pontosan 2023. december 30. és 2024. január 1. között. 

Borítókép: Profimedia/illusztráció