promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2023-ban nem lesz VOLT Fesztivál, vajon más rendezvény is erre a sorsra fog jutni?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A VOLT Fesztivál az első, aki kemény döntést hozott.

A VOLT Fesztivál az egyik legnagyobb könnyűzenei fesztivál, amit 1993 óta minden évben megtartanak. Ahogy a SZIGET Fesztivált is, kivétel olyan rendkívüli esetek, mint ami a COVID-időszaka volt: 2020 és 2021-ben mind a fesztiválok, és mind egyéb koncertes rendezvények sorra maradtak el világszerte.

Amíg abban a két évben a COVID tett keresztbe a zeneiparnak, addig most a költségmegszorítás.

Elsőként a soproni VOLT Fesztivál volt az nem is olyan régen, aki a saját hivatalos Facebook oldalán jelentette be: jövőre ők nem kerülnek fel a térképre.

A fesztivál szervezői a növekvő gazdasági válságot hozták fel magyarázatképpen, kihangsúlyozva, hogy amit idén még valahogy erőn felül megvalósítottak, az 2023-ban már esélytelen:

„A Telekom VOLT Fesztivál egy igazi „love brand”, a hazai fesztiválpiac jelentős rendezvénye, nekünk is szívügyünk. Nagy szeretettel formáltuk, fejlesztettük, amíg a 800 fős “sportcsarnokos házibuliból” Magyarország legszeretettebb vidéki szabadtéri fesztiválja lett. Azonban már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni és sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta"

- kezdi a közlemény, majd azzal fejeződik be, hogy remélik, ez csak ideiglenes és a rákövetkező évre már minden ott folytatódhat, ahol abba maradt:

„Ezért - nagy szomorúságunkra - 2023-ban elmarad a VOLT.

Bízunk abban, hogy a gazdasági környezet javulásával újra megtölthetjük a soproni csodák helyszínét, a Lővéreket!"

Vajon melyik fesztivál fog még erre a sorsra jutni? A fejünk felett kardozó költségmegszorítás azonban nem csak a rendezvényeknek tesz keresztbe, hanem többek között a színházaknak is: a Vígszínház például a jegyek előadásából való bevételnek a nagyobb százalékát a fűtésbe forgatják bele.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás