promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezeken spórolnak a leginkább a magyarok, de a kormánynak van egy terve
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon a vendéglátásban januárra várható a legsúlyosabb visszaesés.

Nem csak Magyarországon, de egész Európában mindenki számolgat, hogyan tud kijönni a pénzéből. A júliusi válság kormányülést követően ugyebár eldőlt, hogy az állam kénytelen feladni a rezsicsökkentés korábbi rendszerét, és részben ráereszti a lakosságra az energia piaci árát Magyarországon.

Közben elég elmenni a boltba, ahol csak hüledezni tud az ember. Az élelmiszerláncok mindig csak kicsiket emelnek az árakon, de a végösszegen mindenki látja, hogy új idők járnak. Az energiaárak növekedése miatt közben a legtöbb szolgáltatás ára is emelkedik, amit képtelenség kikerülni.

A magyarok többsége nem tud mást tenni, mint spórolni, de vajon miképp teszik ezt? Az ATV híradója utánanézett, hogy nyilván a legtöbben az élelmiszervásárlást fogják vissza, de a kulturális és a szórakoztató programok is előkelő helyen vannak.

A vendéglátásban januárra várható a legsúlyosabb visszaesés, a szakértők az éttermek tömeges bezárásától tartanak. Közben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra rendkívüli kormányinfót tartott a mai napon, amin kiderült, hogy változtatnak a Széchenyi Pihenőkártya szabályain.

A különféle füleket eltörlik, így a kártyán lévő összeget egyben lehet felhasználni és nem lesz semmilyen korlátozás a célok között. A turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését felfüggesztik 2022. október 1. és 2023. március 31-e között, az eddig befizetett összeget vissza lehet igényelni.

A kötelező adatszolgáltatás időpontját fél évvel eltolják. A koronavírus alatt bevált, 24 havi munkaidőkeret-szabályozást újra bevezetik, de csak ebben az ágazatban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás