promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kilépett a népszerű híradós, hosszú évek után otthagyta az RTL hírműsorát
Borítókép:  rtl.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan szerették őt, de többet nem fogjuk látni a Híradóban.

Vannak azok a sztereotípiák, amik szerint a Híradó szakma megköveteli a komolyságot, illetve mindenféle érzelmet vagy nevetést kint kell hagyni a stúdión kívülre. Valahogy az érzelemmentes pókerarc lett a megszokott, ha este a TV képernyőjére szegezzük a tekintetünket: legyen szó Szellő Istvánról, Erős Antóniáról, Rábai Balázsról vagy Szabados Ágiról. S bár mintha íratlan törvény lenne a komoly hangvétel, a nézők sokkal jobban értékelik azt, amikor a híradósok kicsit kibújnak a szerepükből, és hirtelen önmaguk lesznek két hír között: ez mondjuk a hétköznapi életre is igaz. Jobban értékelni tudjuk azt, amit ritkán, el-elvétve kapunk meg annál, mint amivel mindennap találkozunk. A megszokás monotonítása, a változás endorfina.

Szabados Ági nyolc évvel ezelőtt kezdett az RTL Híradónál, és állítása szerint mindig is ezt szerette volna csinálni. Azonban igen friss hírként jött a hír, hogy a híradós életében változás áll be. Az RTL interjújában beszélt arról, hogy miért döntött úgy, többé nem este lesz látható a kereskedelmi csatornán, hanem reggel,

„Kis túlzással, amióta az eszemet tudom, híradót vezettem, már Szegeden megtalált a híradózás, ez lett az életem, de az évek alatt én is megváltoztam, már nem ugyanaz a lány vagyok, aki a húszas évei elején elkezdte ezt. Vágyom az új helyzetekre, akár arra is, hogy ne kelljen visszatartanom a könnyeimet vagy a nevetést, ha egy-egy beszélgetés során úgy adódik”

Ebben a nyolc évben sok minden történt a híradóssal, akit a nagy közönség az olvasásnépszerűsítés „klubja" által is ismerhet, a Nincs időm olvasniról. Vagy a még 2021-ben megnyíló könyvesboltjáról Budán, és a YouTube csatornáján létrejött írókkal és szerkesztőkkel készített interjúiról. Talán ő volt az egyetlen, aki a komoly és komolytalanabb, de kultúrális énjét meg tudta mutatni a nyilvánosság előtt úgy, hogy egyik sem ment a másik rovására.

„Kíváncsi is vagyok, mennyire fogom magam kontrollálni, vagy épp mennyire nem. Azért nem teljesen idegen ez a helyzet, hiszen az elmúlt évek során nem csak híradós voltam. Van egy könyves énem is, sok irodalmi témájú, könyves interjút készítetek, ebbe pedig belefér a saját véleményem, ízlésem, a világlátásom is. A Reggeli persze egy jóval szélesebb spektrum, rengeteg témalehetőséggel”

- olvashatjuk a saját szavaival is, és így természetesen az is kiderül, hogy jelenleg milyen könyvek vannak az ágya mellett a polcon: Harry Potter angolul, Edith Eva Egertől A döntés, és Szerb Antaltól az Utas és Holdvilág.

„Ezért is izgalmas lesz a reggeli beszélgetős műfaj, mert itt nincs súgógép, sokkal jobban kell tudni fejből beszélni, rögtönözni. December – Debrecen, remélem improvizálva is menni fog. Nyolc év híradózás után azért rendesen be vannak gyakorolva. Megedzett ez az idő”

- érződik, hogy a televíziós személyiség tényleg rendkívüli nagy izgalommal várja a legújabb lehetőségét: de leginkább a változás iránti vágya, a koránkelés iránti félelme, és a saját komfortzónájából való kilépés az, ami folyamatosan feljön az RTL-nek adott interjújában:

„Most épp ebből az önkontrollból kell visszavennem, hogy ne egy fegyelmezett híradós üljön be a Reggelibe”

S valóban: a Híradó és a Reggeli! két különféle karrier, teljesen más személyiségünket képes riporterként kihozni magunkból. Hogy egy nyolv éves fegyelmezettség után, ahol nem létezik a hibázás milyen lesz egy teljesen szabadon áramló másorba részt venni, az a jövő zenéje. Szabados Ági nem is választhatott volna jobb lehetőséget arra, hogy önmaga határait feszegesse egy kicsit.

Rábai Balázs egy hatalmas virágcsokorral búcsúzott egyébként Ági legutolsó Híradó adásából. De vajon ki kerül Ági helyére a Híradóba, és vajon milyen változás lesz még a Reggeli! életében?

Elég hamar kiderült: A már ex-Híradós mellett az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője, Tihanyi Péter is a Reggeli! műsorvezető csapatát fogja erősíteni. Szabados Ági helyét pedig a 2018-ban a Fókusz gyakornokaként debütált Kecsmár Alexandra veszi majd át: ő volt az, aki a Notre Dame leégést a helyszínről tudosította a nézőknek. A másik új Híradós szintén egy nő lesz, méghozzá Major Eszter, aki 2020 óta az RTL Híradó riportere és az elmúlt években főleg egészségügyi témában készített riportot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás