promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durván drágulhatnak a magyarok kedvenc élelmiszerei, újabb súlyos áremelkedésre lehet számítani
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy elemző szerint hamarosan újabb élelmiszerekre fognak kihatni a mostani drágulások.

Aki járt az utóbbi hónapokban boltban, az pontosan tudja, hogy mennyire megdrágultak a különböző termékek. A hatósági áras élelmiszerek persze sokak számára nagy segítséget jelentenek, de azokat pillanatok alatt elkapkodják az emberek, így kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy valamiért esetenként akár a dupláját is ki kell fizetnünk ahhoz képest, amennyit pár hónappal korábban adtunk volna érte az üzletekben.

Rengeteg oka van ennek a durva, folyamatos drágulásnak, hiszen az infláció, a háború, az energiaárak emelkedése és egyebek között a termelési költségek növekedése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy többet kelljen fizetnünk a boltokban ugyanazokért a dolgokért. A lakosság izgatottan várja, hogy mik lesznek az újabb hatósági áras termékek, de egy elemző szerint sajnos közben ismét komoly áremelkedésre kell számítanunk.

Madár István vezető makroelemző a Portfolio Checklist című podcastjében elmondta, hogy ha élelmiszeroldalról egy erős ársokk éri a gazdaságot, akkor az látszódni fog a feldolgozott élelmiszerek árain is, mivel ilyenkor a feldolgozatlan élelmiszerek árnövekedése átgyűrűzik ezekre is – ezt a drágulást pedig minden bizonnyal a következő hónapokban mindenki látni fogja majd.

Olyan termékeket nevezünk feldolgozott élelmiszereknek, amik eljárásokon mentek keresztül, adtak hozzájuk adalékanyagokat és különböző módon át lettek alakítva. Ilyen például a zacskós chips, a konzervek, illetve a fagyasztott gyorsételek is, mint például a mirelit pizza – vagyis sokak kedvenc ételei érintettek ebben, így jobb, ha mindannyian felkészülünk a további drágulásra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás