promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tibi atya dühösen ébredt, és kegyetlenül beszólt az óraátállításnak
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha nem lett volna óraátállítás, akkor Tibi atya reggel 8-kor kászálódott volna ki az ágyból.  

Ismét eljött a pillanat, amit nem csak Magyarországon, de rengeteg másik országban is gyűlöl az emberek többsége, és ez nem más, mint az óraátállítás. Vasárnap hajnali három órakor kettő órára kellett visszatekerni az órákat, már ha nem álltak vissza maguktól.

Persze az jó dolog, hogy a hosszú hétvégén egy órával többet alhattunk, az már kevésbé, hogy délután 16 órakor már elkezd sötétedni. A legrosszabb ugyebár a december, amikor már háromnegyed négykor lemegy a nap.

Azt már rengeteg szakértő kijelentette, hogy nincsen sok értelme az óraátállításnak. Ezt az Európai Unió is felismerte, ami bár már elfogadta az óraátállítás eltörlését, de az országoknak szabad kezet adott abban, hogy kiválasszák, a nyári vagy a téli időszámítást szeretnének. Az életbelépés először a koronavírus-járvány miatt csúszott, most pedig az orosz-ukrán háború borít fel mindent, mivel mindenhol vannak fontosabb pontok a napirenden.

Természetesen még az sem dőlt el, hogy Magyarország a nyári vagy a téli időszámítást választja, de a kormány figyelembe fogja venni a többi szavazatot, és az uniós tagállamok nagyobb táborhoz fog csatlakozni.

Tibi atya ma reggel dühösen ébredt, és ő is kifejezte a nem tetszését az óraátállítás miatt:

„Hétfő reggel 7, aludhatnék délig, erre kivet az ágy magából... k*rva óraátállítás, mikor törlik már el ezt a sz*rt???”

- írta a fiktív pap, akinek úgy néz ki felborult a bioritmusa.

A poszt célja persze lehet az is volt, hogy újabb szócsata alakuljon ki az óraátállítás miatt. Akad olyan is, akinek abszolút nincsen ezzel baja, sokakat viszont az őrületbe kerget.

Főleg az idősek, a betegek és a gyerekek lesznek fáradtabbak az óraátállítás utáni időszakban az orvosok szerint. A következő átállás 2023. március végén lesz, akkor azonban egy órát elvesznek tőlünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás