promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a boltbezárás? Így készülj a hétvégére!
Borítókép:  Illusztráció / Pexels
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan tűnődnek azon, hogyan alakul idén a boltok nyitvatartása a négynapos ünnep alatt. 

Ha mindenszentek napja és Halloween, az csak egy dolgot jelenthet: kezdődik a bevásárlási őrület. A VG a cikkében úgy fogalmaz, hogy mindegyik lánc egyénileg dönthet arról, hogyan határozza meg üzleteinek a nyitvatartását. Nem mindig egyszerű az eligazodás, hiszen sok esetben ezt külön nem kommunikálják az áruházak, így kell egy kicsit kutakodni. Várhatóan óriási tömegre lehet számítani a legnagyobb plázákban, így az a biztos, ha a bevásárlótúrát az ünnepek előttre időzítjük. De nézzük, hova tudunk menni, ha csak a hétvégén jut időnk eljutni egy áruházba.

A legnagyobb élelmiszer-kereskedelmi üzletek (Tesco, Auchan, Aldi, Lidl) honlapjait vizsgálva kiderül, hogy a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek majd a hosszú hétvégén, sőt, meglepő módon 31-én, Halloween estéjén is nyitva tartanak. Az azonban általános érvényű, hogy

November elsején, mindenszentek napján, azaz a keddi napon zárva tartanak.

A plázáknak, bevásárlóközpontoknak az idei ünnepi nyitvatartás kapóra is jöhet, hiszen szombaton, vasárnapon és hétfőn az emberek döntő része nem dolgozik, így lesz idejük megrohamozni a boltokat, és kedvük szerint válogatni a kínálatban. Az inflációs mutatók mellett a vásárlókedv meglehetősen csökkent az utóbbi hetekben, hónapokban, így talán ez a pár nap lendít egy kicsit a forgalmon. 

Az előbb említett napokon tehát a megszokott menet érvényes, áruháztól függően este 8, 9, vagy 10-kor történik a zárás a nagyvárosokban. Vidéken, a kisebb városokban azonban akár hamarabb is lehúzhatják a rolót. A legkisebb forgalomra péntek este előtt lehet számítani, így aki nem akar súlyos perceket a plázák soraiban eltölteni, az igyekezzen okosan megválasztani a bevásárlás időpontját. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás