promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lelepleződött mi történt, amikor Orbán Viktor odaült Putyin óriási asztalához a háború előtt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin anno év elején, február 1-jén tárgyaltak egymással Moszkvában.

Sajnos tovább folytatódik a véres háború Oroszország és Ukrajna között, ami anno 2022. február 24-én robbant ki. Az akkori honvédelmi miniszter, Benkő Tibor már egy nappal ezelőtt felkészült arra, hogy Magyarországnak rengeteg menekültet kell befogadnia.

Érdekes volt, ahogy Putyin hozzáállt a támadás előtti nap a dolgokhoz, mert továbbra is azt hangoztatta, hogy diplomáciai megoldást kell találni, de aztán Oroszország péntek hajnalban mégis megtámadta Ukrajnát.

Oroszország és Ukrajna utoljára március végén ült le egymással nyíltan beszélni Törökországban, azóta azonban hallani sem akarnak arról a felek, hogy béketárgyalásba kezdjenek. A harcok közben ismét élesedni kezdtek. Már a New York Times is nyíltan beszélt arról, hogy az ukránok támadták meg a Kercsi-szorosi hídat, ami után Putyin célba vette Kijevet és több másik várost az ellenséges oldalon.

Közben csütörtök hajnalban Kijev egyik részét orosz kamikáze dróntámadás érte. Azóta az USA védelmi minisztere, Lloyd Austin is megszólalt az ügyben, aki szerint ezek a civilek elleni támadások jól mutatják, milyen aljas háborút vív Putyin, aki ilyen eszközökhöz folyamodik.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin február 1-jén, még jóval a háború kirobbanása előtt találkozott egymással Moszkvában. Akkor még az internet népe főleg azon viccelődött, hogy az orosz elnök milyen gigantikus asztalhoz ültette le a magyar miniszterelnököt.

Orbán Viktor berlini hivatalos programja után találkozott Cicero című politikai magazin főszerkesztőjével és a Berliner Zeitung című lap kiadóvállalatának tulajdonosával, hogy részt vegyen egy nyilvános beszélgetésen. Erről a 444 csinált is egy videós összefoglalót. Orbán Viktor el is árult néhány titkot arról a napról, amikor találkozott Putyinnal.

„Láttam, hogy elszánt, Nem mondta, hogy háború lesz, nem mondta, hogy támadni fog, de láttam, hogy baj van”

- mondta a miniszter, aki hozzátette, hogy az orosz elnök már akkor kijelentette, hogy nem fogja hagyni azt, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO-hoz.

Orbán Viktor a Putyinnal való találkozás után érezte, hogy ebből háború is lehet, így elment a NATO-központba, hogy jelezzen a szervezet főtitkárának.

A magyar miniszterelnök azt is kiemelte, hogy ő nem foglalkozik Putyinnal, neki Magyarországgal és Európával kell törődnie. Elmondta, hogy azt kell keresni, miként juttathatjuk érvényre a mi érdekeinket. A mi érdekünk a tűzszünet, és csak azt követően lehet a hosszútávú megoldásokat tervezgetni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás