promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az MVM aggasztó figyelmeztetést adott ki, nagyon vigyáznia kell mindenkinek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az MVM mindenkit figyelmeztet.

Szeptember végén több magyarországi hírportál is megírta - köztük a Promotions is -, hogy miután a kormány bejelentette, hogy csak az átlagfogyasztásig tudják mindenkinek biztosítani a rezsicsökkentést, rögtön megjelentek az álhírgyártók. Az eztnezd.net nevű oldal például arról számolt be akkor, hogy pórul járhatnak az emberek, ha nem jelentik le a szolgáltatónak, hogy nem csak fűtésre használják a gázt, hanem például főzésre is. Az MVM nem sokkal később reagált is erre a cikkre: azt írták, hogy az említett portál egyike azoknak, amelyek szándékosan és módszeresen vezetik félre az olvasóikat.

Most ismét aggasztó figyelmeztetést adott ki az MVM, ugyanis olyan csalók jelentek meg, akik az ő nevükben próbálják meg megkárosítani a magyar embereket. Az MVM honlapján olvasható tájékoztatás szerint a valótlan számlaértesítő vagy emlékeztető e-mailek kísértetiesen hasonlítanak a valódiakra, de olyan platformokra vezetnek a bennük elhelyezett linkek, ahol a csalók meg tudják szerezni az MVM ügyfeleinek fizetési adatait, amikkel aztán könnyedén vissza tudnak élni.

Az MVM továbbá azt írja, hogy az elektronikus levél feladója látszólag az MVM Next online ügyfélszolgálat, de ha jobban megnézzük ezt az email-címet, már gyanakodhatunk. Az MVM online ügyfélszolgálatának helyes email-címe az ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu, azonban a 24.hu olvasója erről az email-címről kapott hamis számlaértesítőt: mvm5374next-online@pettrans.de

Az MVM arra kéri az ügyfeleit, ha arra gyanakszanak, hogy csalóktól, adathalászoktól kapnak levelet, továbbítsák azt az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre, és mellékeljék a hamis számlát is - ha kaptak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás