promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztette a magyarokat Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter – sokan kicsúszhatnak a határidőből
Borítókép:  MTI Fotó: Balogh Zoltán
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem éri meg bent hagyni a SZÉP-kártyán jóváírt összegeket.

Olvasunk mindig a SZÉP-kártyáról, és persze használjuk is, de sokan nem tudják, hogy a rövidítés mögött a Széchenyi Pihenő Kártya kifejezés áll.

A Széchenyi Klub Gazdaságfejlesztő Társaság anno még 2010-ben egy olyan elektronikus, a bankkártya-terminálokon keresztül használható utalványt szeretett volna megteremteni, amely a cafeteriarendszer népszerű eleme lehet, egyszerűen és biztonságosan felhasználható, illetve segíti a hazai gazdaság fellendítését.

A mai naptól már rengeteg cég használja ezt béren kívüli juttatásként, a cafeteria keretein belül. A SZÉP-kártyával ugyebár belföldi üdülést, meleg étkezést, különböző egészségügyi, szépségápolási, wellness- és sportszolgáltatásokat, illetve kulturális és szórakozási lehetőségeket lehet kifizetni.

Most nagyjából 100 milliárd forintnyi alvópénz található a SZÉP-kártyák szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámláin annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány idején a felhasználás ösztönzése érdekében a kormány eltörölte a felhasználási korlátokat, így például lehetővé tette az alszámlák közötti átjárhatóságot.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter arra figyelmeztet minden magyart, hogy a SZÉP-kártyákon 2022. október 15-ig jóváírt összegeket 2023. május 31-ig lehet kedvező adózás mellett felhasználni. Ha erről lemaradunk, utána már a teljes adótartalmat meg kell fizetnünk.

A kormány döntése értelmében a jövőben a 15 százalékos kedvezmény egy évig használható fel.

A Portfolio a véleményében leírta, hogy a kormány jelenlegi időzítése teljesen érthető, mivel ha a SZÉP-kártya tulajdonosok kihasználják most ezt a lehetőséget, az egy pici sebtapasz lehet az energiaválság által leginkább sújtott szektoroknak, úgy mint a vendéglátás, szállodák, éttermek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás