promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos veszélyre figyelmeztet két magyar áruházlánc – az egyik termékbe nagyon mérgező anyag kerülhetett
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Lidl és az Auchan is figyelmeztetést adott ki, utóbbi magyar áruházláncnál egy fokkal súlyosabb a helyzet.

Annyiban fellélegezhetnek a vásárlók, hogy az Auchanban egy olyan termék a mérgezett, amiből nem vesznek túl sokat az emberek. Annyi biztos, hogy nápolyiból több szokott fogyni, mint kandírozott gyömbérből.

A Blikk szúrta ki, hogy Magyarországon hirtelen nem egy, hanem rögtön két nagy áruházlánc is termékvisszahívást rendelt el. Azonban lássuk, hogy melyikkel mi a helyzet! Kezdjünk talán a gyömbérrel, mivel az okozhat súlyosabb tüneteket.

A Nébih honlapján is olvasható, hogy az Auchan visszahívta a 100 grammos Kandírozott Gyömbér elnevezésű saját márkás nasiját. Itt aflatoxin-szennyezettség gyanúja áll fenn, ami sajnos már nagyon kicsi mennyiségben is mérgező.

A lapon olvasható is, hogy aflatoxinok a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek, májkárosító, valamint rákkeltő hatásuk van.

A hivatal arra kérte a vásárlókat, hogy a 2023. szeptember 9-ei minőségmegőrzési idejű terméket ne fogyasszák el.

A Lidl közben a saját honlapján számolt be róla, hogy Pak Rampart d.o.o. elővigyázatosságból visszahívja a Tastino Töltött ostya, kakaós 800 g és a Tastino Töltött ostya, mogyorós 800 g termékeinek minden tételét.

A visszahívás oka, hogy vizsgálatok során a termékekben Salmonella Typhimurium baktérium törzs jelenlétét mutatták ki. A szalmonella betegség jellegzetes tünetei a hasmenés, a hányás, a hasi fájdalmak és a láz. A szalmonellózis általában rövid időn belül magától is elmúlik, gyógyszeres kezelésre nincs szükség.

A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik mind a két terméknél.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás