promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Komoly változást jelentett be a BKK a 3-as metró vonalán, a budapestiek nem fognak örülni ennek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hétfőn érvénybe is lép a változás a 3-as metró vonalán.

Továbbra is zajlik az M3-as metróvonal felújítása Budapesten, de a jövő év első felében várhatóan végre befejeződik a munka, és a BKV-val utazóknak nem kell sehol sem metrópótló buszokra átszállniuk. Azonban addig még sok kellemetlenséget kell átélniük a budapestieknek, most a BKK egy újabb változást jelentett be: forgalmi változásra kell számítani hétfőtől a Határ úti metróállomásnál, mert elkezdik kialakítani az Üllői úti ideiglenes gyalogátkelőt, amelyen keresztül október második felétől lehet majd megközelíteni a metróhoz vezető aluljáró bejáratát, valamint a buszvégállomást.

A BKK pénteki közleménye szerint a Határ úti aluljáró korszerűsítéséhez kapcsolódva átépítik az 50-es villamos végállomásánál lévő lépcsőt, ezért azt az arra közlekedők előreláthatólag október második felétől nem használhatják. A munkák idején a metróállomáshoz vezető gyalogos-aluljáró, valamint a buszvégállomás megközelítését ideiglenes gyalogátkelőhely segíti, amelyet az Üllői úton alakítanak ki.

A zebra kialakítása az Üllői úton hétfőn kezdődik, ezen a szakaszon sebességkorlátozásra és a változatlan számú forgalmi sávok elhúzására kell számítani.

A közleményben azt is írják, hogy az ideglenes gyalogátkelőhelyet előreláthatólag október második felében adják át, addig a kivitelező elvégzi a szükséges bontási munkákat, a közműkiváltásokat és a térrendezést.

A BKK ugyanakkor tudatta, hogy a Határ úti metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása ütemezetten halad: a kivitelező szakemberei végeztek a bontási munkákkal az utasforgalmi üzemi tér egy részében, jelenleg az üzemi helyiségek falazását végzik, valamint folyamatban van az 50-es villamos végállomásánál a lift építése; ez azt jelenti, hogy az aluljáró akadálymentes lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás