Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Lezárás Budapesten: kiürítik a magyar főváros egy részét, óriási korlátozások lesznek hétfőn egy II. világháborús bomba miatt

Lezárás Budapesten: kiürítik a magyar főváros egy részét, óriási korlátozások lesznek hétfőn egy II. világháborús bomba miatt

Helyi Hírek

Lezárás Budapesten: kiürítik a magyar főváros egy részét, óriási korlátozások lesznek hétfőn egy II. világháborús bomba miatt

Helyi Hírek

Promotions 12:12

Lezárás lesz Budapest egy részén, kiürítik a lakóépületeket, és a közösségi közlekedés is megváltozik.

Lezárják Budapesten a Várkert Bazár környékét egy II. világháborús bomba hatástalanítása miatt hétfőn. A korlátozás több lakóházat érint, és a környéken megváltozik a közösségi közlekedés is. Gajdos Milán főhadnagy, a Magyar Honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje korábban már közölte, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárai egy II. világháborús, 100 kilogramm tömegű, szovjet gyártmányú légibombára bukkantak dunai gyakorló merülésük közben az Erzsébet híd és a Lánchíd közé eső fővárosi folyamszakaszon. A főhadnagy hozzátette, hogy a robbanóeszköz biztonságos kiemeléséhez, illetve hatástalanításához mintegy 400 méter sugarú körben lezárják a területet hétfő délelőtt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nemrég közölte, hogy hétfőn 9 órától lezárják a budai oldalon a Sztehlo Gábor rakpartot és a Friedrich Born rakpartot a Lánchíd irányába, a Lánchíd utcát pedig a Clark Ádám tér felé. A pesti oldalon lezárják a Jane Haining rakpartot az Erzsébet híd irányába, valamint a Salkaházi Sára rakpartot. A lezárások 14 óráig lesznek érvényben.

Természetesen a lezárások a közösségi közlekedést is érintik. A BKK azt közölte, hogy előreláthatólag hétfőn 10-13 óráig a 2-es, a 2B és a 2M villamosok két szakaszon, a déli végállomások és a Boráros tér, illetve a Széchenyi István tér és a Jászai Mari tér között járnak. A 19-es villamos két szakaszon, Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér, illetve a Batthyány tér és a Bécsi út/Vörösvári út között jár. A 41-es villamos módosított útvonalon, a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a Krisztina körút - Széll Kálmán tér - Margit körút útvonalon közlekedik. A 105-ös autóbusz Budán módosított útvonalon, a Lánchíd utca helyett az Attila úton és a Krisztina körúton jár. A 105-ös és a 178-as autóbuszok Pesten a Gyöngyösi utca felé a Petőfi Sándor utcán, Buda felé a Kiskörúton járnak.

A lezárást érontő területen több lakóingatlant is ki kell üríteni. A budavári önkormányzat közlése szerint a Lánchíd utcára, az Ybl Miklós térre, a Döbrentei utcára, valamint a Várkert rakpartra néző ingatlanok kiürítése és a terület elhagyása hétfőn reggel 8 órakor kezdődik meg.

Korábban a tűzszerészek elrettentés és figyelmeztetés céljából mutatták meg, hogy milyen pusztításra képes egy fel nem robbant bomba:

Borítókép: A kép illusztráció. Forrás: Dorogi-medence Regionális Hírportál

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria