promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így spórolható meg két hét fűtési költség
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy iskola már kitalált rá egy módszert, ám az otthonokban ez aligha működhet.​

Szeptember 1. szokás szerint az iskolai tanév kezdetét jelenti Magyarországon is, de talán még soha ennyi bizonytalanság nem övezte azt, hogy a diákok milyen körülmények között, illetve mikor, meddig folytathatják normál menetben a tanulmányaikat.

Egyrészt a levegőben lóg a koronavírus-járvány újabb hulláma, amelyet persze jó lenne elkerülni. Mivel azonban nincs róla előzetes tapasztalatunk, egyelőre fogalmunk sincs arról, hogy rendben folyhat-e az oktatás az ősszel, illetve télen, vagy visszatérnek az online órák.

Másrészt pedig az európai energiakrízis is bekavarhat a tanévbe, máris több helyen rebesgetik, hogy esetleg alkalmi iskolai szüneteket kell elrendelni az intézményekben, hogy spóroljanak a tüzelőanyaggal.

A sajtó a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola történetét kapta fel, ahol a szülőket egy körlevélben értesítették arról, miszerint az őszi szünetig terjedő időszakban bevezetik a szombati oktatást.

Ez persze nem a diákok hangos követelésére alakult így, hanem józan számítások vezettek erre az eredményre. Az intézmény vezetősége szerint a hatnapos iskolai hét bevezetésével, illetve a téli szünet meghosszabbításával csökkenthető az iskolák rezsiköltsége.

Minderről a Portfoliónak is nyilatkozott a fenntartó Pannonhalmi Főapátság oktatási igazgatója, kifejtve, hogy a most ismert árakkal kalkulálva

két hét fűtési költségét tudják megspórolni a hatnapos iskolai hét bevezetésével.

Bár most nagy visszhangot keltett az eset, talán a többi iskola számára is ez lehet majd a követendő út. Persze, ehhez a szülőkkel is szükséges volna egyeztetni, hiszen az otthon maradó kisiskolások őrzését valahogy meg kell oldani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás