promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális dolgot vettek fel a kamerák a Balatonon, félelmetes légzuhatag csapott le a magyar tengerre
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő látványban lehet részed.

Döbbenetes, hogy mi történt a Balatonon, valószínűleg azok, akik először látnak ilyen jelenséget, nagyon meg fognak lepődni a képek és a régebbi videó láttán. Egy gigantikus légzuhatagról készült fénykép a Balaton felett, amely nagyon ritka jelenség a magyar tengeren, ám most elcsípték. A Blikk közben úgy számolt be a nem mindennap jelenségről, hogy aki ilyet lát, jobb ha szedi a lábát, hiszen egy nagyon erős időjárási jelenségről van szó.

A kép a MetFiygelő nevű Facebook-oldalon jelent meg, és rengeteg hozzászólás érkezett alá kommentben, sokan pedig saját otóikat is feltöltötték a kép alá, így egy igazi képfűzért kaphatnak azok, akik kíváncsiak a lenyűgözően félelmetes látványra (a kép IDE kattintva érhető el).

A légzuhatag tényleg egy nagyon veszélyes jelenség, ivel akár 240 km/órás sebességgel is érkezhet, és bár a Köpönyeg arról számol be a légzuhatagokról írt cikkében, hogy a jelenség ugyan nem tart soká (néhány perc erejéig tarthat), ám megesik, hogy olyan pusztítást hagy maga után, mint egy tornádó.

A légzuhatagot amúgy más néven lecsapódó légtestnek is nevezzük, mivel egy olyan leáramlásról van szó, amely nagyon hirtelen és pusztító erejű szélvihart erdeményeze maga alatt.

Korábban amúgy több videós is felkerült légzuhatagokról a Balaton felett, ez például 2015-ben készült, és nagyon jól megmutatja, hogy is néz ki egy légzuhatag.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás