promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok minden nap fogyasztják ezt a terméket, és most kegyetlenül fel fog menni az ára
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Emiatt sajnos valószínűleg több termék is drágulni fog, amiben ez az alapanyag megtalálható.

Mostanság az sem igazán szeret boltba járni, aki anno kedvelte ezt az elfoglaltságot. Már nem azt nézegetjük, hogy kipróbáljunk valami újdonságot, amivel fel tudjuk dobni az esti vacsorát, hanem az árakat, amik nagyon elszabadultak Magyarországon.

Talán az is előveszi ebben az időszakban az akciós újságot, aki régen nem figyelte a kedvezményeket. Az ember tényleg rá van néha kényszerülve, ha szeretne spórolni.

A magyar boltok egyelőre annyiban tudnak trükközni, hogy fokozatosan, mindig csak picit emelnek az árakon. Drágul a munkaerő, a nyersanyag, az energia, a szállítás és mindez egyre inkább begyűrűzik a termelői árakba és utána ugyebár a fogyasztói árakba is.

Ettől függetlenül a végső számlán mindig látjuk, hogy nem ennyit szoktunk fizetni, és a pénztárcánkban, vagy éppen a bankkártyánkon is kevesebb a pénz egy-egy bevásárlás után.

Most egy olyan termék drágul, amit a magyarok szinte minden nap fogyasztanak, de átlagban elég sokszor használják a konyhában, ez pedig nem más, mint a tojás. A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége kiadott egy közleményt, miszerint az emelkedő energia- és takarmányárak, valamint a folyamatosan növekvő termelési költségek miatt szeptembertől a tojástermelők nettó tízforintos darabonkénti termelőiár-emelésre kényszerülnek.

Tehát, ha veszünk 10 darab tojást, annak így nagyjából 100 forinttal fog megnőni az ára a boltokban, persze itt még a áruházláncon is múlik, hogy mennyi hasznot tesz rá.

A nyaralók örülnek a csapadékmentes száraz időnek, a magyar mezőgazdaság annyira nem. Az aszály miatt az állattartóknak magasabb takarmányárakkal kell számolniuk, és ott van még a többi költség is, ami növekedett időközben.

A Tojásszövetség elnöke Sütő Zoltán kiemelte, hogy tojáshiány nincs Magyarországon, azonban az ellátás határához közelít a hazai szektor. Remélik, hogy az áremelkedést a fogyasztókon kívül a kereskedelmi szereplők, üzletláncok is elfogadják.

[[vid1]]  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás