promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eltörlik az élelmiszerárstopot? A multik igyekeznek mindent bevetni
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A bolthálózatok egy része azon van, hogy az élelmiszerárstop kikerüljön a képből. 

A kormány ugyebár az év elején döntött arról, hogy Magyarországon február 1-jétől hét alapvető élelmiszerre árstopot vezet be. Ezek a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a 2,8 százalékos tehéntej, valamint a csirkefarhát.

A kormány legutóbb az árstopokról október elsejéig hozott döntést. Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta, hogy előtte egy- vagy két héttel bejelentik, hogy mi lesz ennek a sorsa, addig viszont fenntartják az intézkedést.

Akkor a hitelmoratóriumot és a kamatstopot 2022. december 31-ig, míg a benzinárstopot 2022. október 1-ig tolták ki.

Érezzük, hogy nincs minden rendben, ha elmegyünk vásárolni. A magyar boltok egyelőre annyiban tudnak trükközni, hogy fokozatosan, mindig csak picit emelnek az árakon. Drágul a munkaerő, a nyersanyag, az energia, a szállítás és mindez egyre inkább begyűrűzik a termelői árakba és utána ugyebár a fogyasztói árakba is.

A multik egy rész közben az élelmiszerárstop-rendelet visszamenőleges eltörlését sürgeti az Alkotmánybíróságnál. Az ATV Magyarország híradójának nyilatkozó alkotmányjogász azonban úgy látja, aligha van esély a visszamenőleges változtatásra, szóval Lövétei István szerint felesleges köröket futnak ezzel a nagyobb boltok.

Közben az agrárközgazdász emlékeztet: a hatósági ár fenntartható, de valamilyen szinten minőségromlással fizet érte a lakosság.

Az ATV megkereste a nagyobb élelmiszerláncokat, és arra voltak kíváncsiak, hogy ideáig mennyi veszteséget okozott nekik az árstop, de a videó megjelenéséig erre nem kaptak választ.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás