promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Télen brutálisan megdrágulhat a gáz, az oroszok aggasztó dologra figyelmeztették Európát
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarországra is nagy hatással van az orosz Gazprom bejelentése, ennek senki sem fog örülni.

Szinte az egész magyar lakosságot letaglózta a hír, hogy hamarosan egy bizonyos fogyasztási határ felett már a jóval drágább, piaci árat kell kifizetnünk a villanyért és a gázért. Leginkább az utóbbi aggasztja az embereket, hiszen ott nagyjából hétszeres drágulásról van szó, ami rendesen meg tudja bolygatni egy nagyobb család rezsiköltségeit. Nemrég bejelentésre került erre egy lehetséges megoldás, de úgy tűnik, hogy sajnos még sokat kell várnunk arra, hogy abból legyen is valami:

Az orosz-ukrán háború nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerüljön Magyarország és Európa, ráadásul az orosz Gazprom most újabb aggasztó figyelmeztetést közölt, ami miatt könnyen lehet, hogy a hazai döntéshozóknak is újra kell majd gondolniuk, hogy mi legyen itthon a gázzal és a rezsivel, hiszen ekkora változást már biztos, hogy egyáltalán nem lesz könnyű kezelni.

A Gazprom szerint, ha továbbra is ennyire visszafogják az orosz vállalat európai gázexportját, akkor még idén télen akár további 60 százalékos gázáremelkedésre is számíthatnak az emberek – vagyis a fent említett hétszeres szorzó még feljebb fog kúszni, ha így mennek tovább a dolgok, ez pedig több, mint elkeserítő, akárhogy is nézzük.

Azt egyelőre még nem lehet tudni biztosan, hogy Magyarország hogyan lenne képes védekezni egy ilyen mértékű csapás ellen, de elég valószínű, hogy ebben az esetben sajnos elkerülhetetlen lenne a további drágulás, ami igencsak komoly problémát okozna a magyar családok számára. Reméljük, hogy addig születik valami megoldás, hiszen senki sem szeretne brutális összegeket fizetni a gázért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás