promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor sokkoló számot közölt – valóban szomorú ezt látni magyar szemmel
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Továbbra sem tudni, hogy mikor érhet véget a háború Oroszország és Ukrajna között.

A háború Oroszország és Ukrajna között sajnos nem igazán akar csitulni, aminek már egész Európa jelentősen issza a levét. Jelenleg továbbra sem úgy néz ki a helyzet, hogy a két ország leülne egymással tárgyalni.

Régen emlegették, hogy létrejöhet valamikor egy Putyin-Zelenszkij csúcstalálkozó, de ezt ötletmorzsaként sem hozták fel az utóbbi időben.

Az orosz elnökről - aki köztudottan uralkodóvá akar válni - már rengeteg pletyka terjed, és nehéz eldönteni, hogy melyik igaz, és melyik nem. Persze mind a két fél szereti fényezni magát, ha az erejüket kell fitogtatni a médiában. Ez persze afféle harci taktika is jelenleg.

Ukrajnából közben továbbra is érkeznek a menekültek Magyarországra. Az ukrán-magyar határszakaszon 5520 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határon belépők közül pedig 5196-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden – számolt be róla a hirado.hu.

„A háborút sokfajta nézőpontból lehet szemlélni, de minden háború elsődleges szempontja az a tény, hogy az anyák siratják a gyerekeiket, a gyerekek pedig elveszítik a szüleiket. Ez a megközelítés minden mást felül kell írjon, még a politikában is. Ez a magyar kormány számára azt jelenti, hogy az a legfőbb kötelességünk, hogy magyar szülő és magyar gyerek ne kerüljön ilyen helyzetbe.”

- írta a Facebook oldalán Orbán Viktor.

Magyarország miniszterelnöke közben egy sokkoló számot is közölt, miszerint eddig 86 magyar ember halt meg a háborúban. Kiemelte, hogy a béke az egyetlen megoldás.

A Blikk arról számolt be a Guardian cikke alapján, hogy az ukrán főügyészség friss adatai szerint Oroszország február 24-i inváziója óta 358 gyermek vesztette életét, legalább 690 pedig megsebesült.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás