promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyinért három órán át küzdöttek az orvosok, rosszul lett az egyik éjszaka?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök egészségi állapotáról rengeteg pletyka szól.

Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag komoly egészségügyi problémákkal küzd, és a napokban talán egy műtéten is átesett, mindezeket azonban a Kreml folyamatosan tagadja. A híresztelések valószerűtlenségét alátámasztja, hogy a nagyhatalmi vezető nemrég Iránba látogatott – bár elképzelhető, hogy csak az egyik hasonmása bukkant fel a Közel-Keleten.

A legfrissebb hírek szerint Putyin elment ugyan Iránba, de utána az egyik éjszaka súlyos problémái akadtak, az orvosok hosszasan küzdöttek azért, hogy stabilizálják az állapotát. Ezek a pletykák valószínűleg sohasem lesznek megerősítve, és a háborús helyzet miatt még jó néhány hasonlóra számíthatunk.

A 69 éves orosz elnök szombaton éjjel 1 óra tájban szenvedett súlyos hányingertől a kiszivárgott információk szerint. Az orvosai három óra alatt hozták rendbe, ezért erre a hétre pihenést javasoltak neki. Ha valóban így van, akkor dublőr fogja helyettesíteni a nyilvános megjelenésein, illetve a tévében a deepfake technológiát alkalmazzák, ami mesterséges intelligencia segítségével manipulált videót jelent.

Putyinon állítólag egyre jobban elhatalmasodik a rákbetegség, ezért lassan már a visszavonultatását szervezik. Amikor ideiglenesen cselekvőképtelen, akkor Nyikolaj Patrusev helyettesíti, bár a közelmúltban talán ellene is méreg általi, sikertelen merényletet követtek el.

A titkolózás, elkendőzés egyébként nem idegen az orosz politikai hagyományoktól. Sztálin is rengeteg dublőrt használt az élete során, és hogy ez nemcsak szóbeszéd, azt az is bizonyítja, hogy a hasonmások közül ketten később a nyilvánosság előtt megszólaltak.

Putyin esetében lehetetlen eldönteni, hogy milyen a valódi állapota. Az utóbbi időkben nemcsak az amerikai CIA, de a brit MI6 egy-egy magas rangú tisztviselője is kijelentette, hogy tudomásuk szerint az orosz vezetőnek nincs súlyos betegsége.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás