promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rusvai Miklós aggasztó dolgokat mondott a járványról
Borítókép:  youtube.com/Hír TV (screenshot)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elismert virológus, Rusvai Miklós a koronavírusról, illetve a majomhimlőről is beszélt.

Már évek teltek el azóta, hogy a koronavírus agresszívan helyet követelt magának a hétköznapjainkban, és rengeteg ember életét pokollá tette szerte az egész világon. Volt idő, mikor szinte mindenhol maszkot kellett hordani, alig hagyhattuk el az otthonunkat, illetve reménykedve vártuk a vakcinát, amivel végre fel tudjuk venni a kesztyűt a vírus ellen. Ez szerencsére már csak a múlt, ennél már sokkal jobb a helyzet, de az ismert virológus, Rusvai Miklós most egy kicsit aggasztó dolgot mondott a járvánnyal kapcsolatban.

„Sajnos a koronavírus is annak ellenére, hogy nyár van fellobbant, magasabb esetszámot mutat, mint a korábbi nyarakon, de ne felejtsük el, hogy az előző két nyáron ami a koronavírus felfedezése óta eltelt még kötelező volt a maszkviselés, nem voltak tömegrendezvények”

mondta Rusvai Miklós.

Az emberek sajnos hajlamosak hamar elfelejteni, hogy milyen megterhelő volt mindössze 1-2 évvel ezelőtt az élet, mikor a koronavírus körül forgott mindenkinek a gondolata, és a hétköznapok aggódással és félelemmel teltek. Ennek tudatában Rusvai Miklós szavai bizonyos szempontból még nyugalommal is szolgálhatnak, hiszen úgy nőttek az esetszámok, hogy már nincsenek azok a megszorítások, mint régen.

Rusvai Miklós azt is elárulta, hogy a majomhimlő csupán egy újabb vírusfertőzés, ami kicsúszott a kontroll alól, de úgy gondolja, hogy abból nem lesz világjárvány – sőt, Magyarország sem tartozik a súlyosan fertőzött országok közé.

A koronavírussal viszont még mindig foglalkozni kell a virológus szerint, mivel a szakértők véleménye alapján állítólag ősszel újabb hullámra számíthatunk. Nem kizárt, hogy visszatér például a kötelező maszkviselés egyes helyeken – Rusvai Miklós úgy gondolja, hogy a kórházakban lesznek inkább a szigorúbb intézkedések:

„Fölfele ívelő szakaszban vagyunk, tehát megint valami megkezdődik, nem tudom megítélni, nem tudom megjósolni a vágyaimat meg nem merem kivetíteni, hogy ez most meddig fog tartani és milyen magasra megy. Látogatási tilalmak azt gondolom biztos lesznek, tehát nyilván kórházakba kell majd a legszigorúbb intézkedéseket hozni”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás