promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapesten még nem történt ilyen sokkoló dolog – már a mentés is régóta folyik
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az a baj, hogy csak a mentés folyik, a Szilas-patak egy szakasza nem.

Ugyebár Müller Cecília országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetve szerdától szombatig Magyarországra harmadfokú hőségriasztást adott ki.

Hőségriadót akkor rendelnek el, ha három egymást követő napon a napi középhőmérséklet eléri, vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot. Ezt most ráadásul kedd éjfélig meg is kellett hosszabbítani, csak ekkor érkezik meg a hidegfront.

Ez elmúlt héten ráadásul csapadék se volt szinte sehol Magyarországon, ami hozott volna egy kis felfrissülést a pokoli melegben. Így történhetett meg az a sokkoló dolog, hogy kiszáradt a Dunába torkolló budapesti Szilas-patak egy szakasza.

A pecaverzum.hu számolt be róla, hogy segítségként már múlt héten megjelentek hivatásos természetvédők, valamint az önkéntes halmentők. Szendőfi Balázs halkutatói és természetfilmes már július 18-án igyekezett jelezni, hogy óriási a baj, és a védett halfajok százával pusztulnak el.

Sajnos a helyszínen még veszekedés is volt, mivel az egyik önkéntes nem igazán akarta megfogadni a szakértő tanácsát, miszerint az őshonos valamint az idegenhonos fajokat külön kell választani. Az idegenhonost el kell pusztítani, és csak az őshonos fajok engedhetők szabadon. A hölgy ezután el is hagyta a helyszínt.

Az Időkép fotókat is közölt, hogy a Szilas-patak Újpalotán teljesen kiszáradt egy szakaszon. A hamarosan megérkező hidegfront bár nagy lehűlést nem, de némi csapadékot fog hozni magával.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás