promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos figyelmeztetést adott ki az Auchan, erről minden magyar családnak tudnia kell
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rákkeltő anyagot tartalmazhat az egyik termék, ami az Auchanban is kapható.

Ahogy megérkezett Magyarországra a forróság, az emberek rögtön ellepték a strandokat, hogy egy kicsit könnyebb legyen kibírni ezt az elviselhetetlen meleget. Vannak, akik már több hónapja elkezdtek fogyókúrázni és diétázni, hogy felkészítsék erre az időszakra a testüket – sokan például elhagyták a kenyeret/kenyérféléket, és találtak maguknak egy számukra megfelelőbb helyettesítő terméket – most őket érinti leginkább az egyik áruházlánc bejelentése.

Az Auchan fontos figyelmeztetést adott ki, ugyanis kiderült, hogy a több helyen is kapható „Abonett gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g” nevezetű termék visszahívásra került, mivel a hatósági vizsgálat eredménye nem megfelelő lett határérték feletti Aflatoxin miatt – az érintett termék EAN kódja 5997148703625, a minőségmegőrzési ideje/lejárata pedig 20.08.2023.

A Wikipédia szerint „az aflatoxinok a természetben előforduló, rágcsálókra és emberekre egyaránt veszélyes rákkeltő (karcinogén) mikotoxinok (gombamérgek), amelyeket penészgombák termelnek”, vagyis ez akár valóban komoly veszélyt is jelenthet, így minden bizonnyal semmiképp sem érdemes elfogyasztani az érintett termékeket – nehogy bármi gond legyen.

Az Auchan arra kéri a vásárlókat, hogy a fenti adatokkal rendelkező terméket juttassák vissza a vásárlás helyére, vagy név, illetve cím feltüntetésével küldjék el az Abonett Kft. postai címére (2740 Abony, Füzesér dűlő 16.) – a postaköltséget természetesen az Abonett Kft. állja, és a visszaküldött áru is kompenzálásra kerül.

Íme az érintett termék illusztrációs képe:


Kép: auchan.hu (screenshot)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás