Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az Aldi és a Lidl is óriási bejelentést tett, csak az egyik rossz, a másik pedig jó hír

Az Aldi és a Lidl is óriási bejelentést tett, csak az egyik rossz, a másik pedig jó hír

Helyi Hírek

Az Aldi és a Lidl is óriási bejelentést tett, csak az egyik rossz, a másik pedig jó hír

Helyi Hírek

Promotions 20:20

A Lidl bejelentését azonban a vásárlók is érezni fogják.

Érezzük, hogy nincs minden rendben, ha elmegyünk vásárolni. A magyar boltok egyelőre annyiban tudnak trükközni, hogy fokozatosan, mindig csak picit emelnek az árakon. Drágul a munkaerő, a nyersanyag, az energia, a szállítás és mindez egyre inkább begyűrűzik a termelői árakba és utána ugyebár a fogyasztói árakba is.

A Lidl közben bejelentette nem olyan rég, hogy néhány nem árstoppal érintett termékre is kénytelen mennyiségi korlátozást bevezetni. Bizony ez a rossz hír, szóval ha az áruházban nagybevásárlást akarunk tartani, akkor néhány termékből nem pakolhatunk fel rendesen.

A korlátozás érinti a papírtermékeket, mint például a WC-papír, papír zsebkendő, de néhány konzervet is. Ha sok emberre akarunk chilis-babot csinálni, akkor érdemes rákérdezni, mennyi kukoricakonzervet pakolhatunk a kosarunkba.

Az Aldi közben jó hírekkel szolgált, de ennek főleg az ott dolgozók őrülhetnek felhőtlenül. Az áruházlánc rendkívüli, 8-19 százalékos béremelésről döntött.

Az Aldi hozzátette, hogy azért is teszi meg ezt a lépést, hogy a növekvő infláció mellett megőrizze munkatársai bérének reálértékét.

Az újonnan belépő áruházi dolgozók kezdőbére 8 órás munkaviszony mellett havi bruttó 391 600 forintra, a budapesti üzletekben bruttó 407 300 forintra emelkedik. Az ebben a pozícióban elérhető legmagasabb bér bruttó 542 400 forint lesz.

Közben úgy néz ki, hogy az Aldi nem akar mennyiségi korlátozást bevezetni a hatósági áras termékeken kívül.

Borítókép: Profimedia