promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrülten megdrágul a parkolás ebben a magyarországi nagyvárosban – az ott élők nem fognak örülni
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közben nem csak a parkolás drágul, hanem a turistáknak is mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükben.

Hatalmas az infláció, amit ugyebár nem csak az élelmiszerárakon érez meg az ember, hanem már szinte mindenen. A szolgáltatások ára fokozatosan nő, amivel sikerül valamennyire becsapni az emberek agyát, de azért a pénztárcájuk nem tud hazudni.

A kormány jelenleg az élelmiszerár-stopot 2022. október 1-ig, a hitelmoratóriumot és a kamatstopot 2022. december 31-ig, a benzinárstopot 2022. október 1-ig hosszabbította meg. Arról már sok magyarországi autós nyilatkozott, hogy ha nem korlátoznák a benzin árát, akkor valószínűleg nem ülnének kocsiba.

A külföldi autósok már jó ideje csak piaci áron vehetnek üzemanyagot hazánkban. Tehát ha nincs magyar rendszámuk, vagy forgalmi engedélyük, akkor 480 forintos benzint sem tankolhatnak.

Közben a Nyugat-Dunántúlon, pontosabban Szombathelyen az oda látogatóknak fel kell készülniük arra, hogy őrülten megdrágul a parkolás.

A magyarországi nagyvárosban július 1-jétől a legdrágább övezetben a parkolás óránkénti díját a vasi megyeszékhely önkormányzata négyszáz forintról hatszáz forintra emeli.

Dr. Nemény András azzal indokolta a döntést, hogy a növekvő költségeket az áremelkedéssel is nehezen tudják egyensúlyba hozni, a lépéssel pedig a szolgáltatásokat végző cégeik működőképességét szeretnék megőrizni.

A turistáknak is fel kell készülniük a magasabb árakra: 40 százalékkal többe kerül Szombathelyen júliustól a helyi Tófürdőre váltott strandbelépő, a Kalandváros játszóparkba és a műjégpályára váltott belépőjegy, illetve 20 százalékkal drágul a fedett uszodába váltott belépőjegy is.

Aki közben a szombathelyi szabálytalan és kreatív parkoló autókat szeretné megnézni, az kattintson ide, és szemezgessen! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás