promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hoppá: végzettség nélkül 450 ezer forintot kereshetsz Magyarországon – rábólintanál erre a munkára?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyarok megválogatják, hogy mit is akarnak dolgozni, szóval a keményebb munkákat egyre jobban meg kell fizetni.

Sablonosan biztosan sok szülő szájából elhangzik az, amikor valamilyen nehezebb szakmát emlegetnek azért, hogy tanuljon a gyermekük.  

„Tanulj fiam, különben kukás lesz belőled.”

Ez a szakemberek szerint alapból nem túl jó motiváció, úgy meg főleg nem, hogy a kukások egész jól fognak keresni. Azt lehet látni, hogy ha kemény fizikai munkával járó állás van terítéken, akkor azt egyre jobban meg kell fizetnie a cégeknek Magyarországon is.

Most a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kér segítséget a partner önkormányzatoktól, hogy valahogy embert tudjanak találni, ráadásul elég komoly fizetésért.

A levelet a Pénzcentrum is megkapta, amiben mozgóbérrel együtt havi 450 ezer forintos fizetést ajánlanak a tehergépjármű-vezetőknek, míg a szemétszállítási-rakodó munkakörbe ez az összeg 350 ezer forint a mozgóbérrel együtt.

A lap megemlíti, hogy területileg Kecskemétre, Ceglédre, Izsákra, Kiskunlacházára, Vácra és Kerepesre, valamint ezeknek a településeknek a térségébe keresnek kukásokat. Aki a teljes levélre kíváncsi, az ide kattintva el tudja olvasni.

Ahogy látni lehet, az azért nincsen megemlítve, hogy bruttó vagy esetleg nettó fizetésről van szó.

Budapesten már annyira vadásszák a buszvezetőket például, hogy nem követelmény az érettségi, és még a képzést is állják. Ha a vidéki ajánlat nettó, akkor egy kukás sofőr többet tud keresni, mint egy fővárosi buszvezető.

Tehát eljutottunk ide is Magyaroszágon: alaposan meg kell fizetni, ha azt akarjuk, hogy valaki elvigye a szemetünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás