Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fontos bejelentés jött Orbán Viktortól – erről minden magyarnak tudnia kell

Fontos bejelentés jött Orbán Viktortól – erről minden magyarnak tudnia kell

Helyi Hírek

Fontos bejelentés jött Orbán Viktortól – erről minden magyarnak tudnia kell

Helyi Hírek

Promotions 14:17

Orbán Viktor és a kormány eldöntötte, hogy mi legyen a sorsa az árstopnak.

Orbán Viktor április végén jelentette be, hogy július 1-jéig meghosszabbítja a magyar kormány az üzemanyag- és élelmiszerárstopot.

A magyar boltok egyelőre annyit tudtak trükközni, hogy fokozatosan, mindig csak picit emeltek az árakon. Drágul a munkaerő, a nyersanyag, az energia, a szállítás és mindez egyre inkább begyűrűzik a termelői árakba és utána ugyebár a fogyasztói árakba is.

Nem lehetett tudni, hogy mi lesz az árstop sorsa július elseje után, de most már erről is lerántotta a leplet a kormány.

  • Az élelmiszerár-stopot 2022. október 1-ig
  • a hitelmoratóriumot és a kamatstopot 2022. december 31-ig
  • a benzinárstopot 2022. október 1-ig meghosszabbítják.

Így a kormány a benzinárstop és az élelmiszerárstop árszabályozó intézkedéseket további három hónapig tartja fent, a kamatstop hatályát pedig fél évvel hosszabbította meg.

A Portfolio jelezte, hogy kormánydöntésről szóló rendeletek várhatóan a csütörtök esti Magyar Közlönyben jelennek meg, így néhány óra múlva kiderülhet, hogy változatlan formában maradnak-e velünk ezek az intézkedések, vagy a kormány kiigazítja azokat.

Nagy István agrárminiszter nem olyan rég úgy nyilatkozott az árstopról, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így a további fenntartása is indokolt. Ebből már eleve az volt leszűrhető, hogy meg fogják hosszabbítani.

Borítókép: Profimedia