promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos bejelentés jött Orbán Viktortól – erről minden magyarnak tudnia kell
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor és a kormány eldöntötte, hogy mi legyen a sorsa az árstopnak.

Orbán Viktor április végén jelentette be, hogy július 1-jéig meghosszabbítja a magyar kormány az üzemanyag- és élelmiszerárstopot.

A magyar boltok egyelőre annyit tudtak trükközni, hogy fokozatosan, mindig csak picit emeltek az árakon. Drágul a munkaerő, a nyersanyag, az energia, a szállítás és mindez egyre inkább begyűrűzik a termelői árakba és utána ugyebár a fogyasztói árakba is.

Nem lehetett tudni, hogy mi lesz az árstop sorsa július elseje után, de most már erről is lerántotta a leplet a kormány.

  • Az élelmiszerár-stopot 2022. október 1-ig
  • a hitelmoratóriumot és a kamatstopot 2022. december 31-ig
  • a benzinárstopot 2022. október 1-ig meghosszabbítják.

Így a kormány a benzinárstop és az élelmiszerárstop árszabályozó intézkedéseket további három hónapig tartja fent, a kamatstop hatályát pedig fél évvel hosszabbította meg.

A Portfolio jelezte, hogy kormánydöntésről szóló rendeletek várhatóan a csütörtök esti Magyar Közlönyben jelennek meg, így néhány óra múlva kiderülhet, hogy változatlan formában maradnak-e velünk ezek az intézkedések, vagy a kormány kiigazítja azokat.

Nagy István agrárminiszter nem olyan rég úgy nyilatkozott az árstopról, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így a további fenntartása is indokolt. Ebből már eleve az volt leszűrhető, hogy meg fogják hosszabbítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás