promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végleg eltűnhet a magyarok egyik legkedvesebb édessége a háború miatt? Most nagy bejelentést tett a gyártó
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az orosz-ukrán háború a Balaton szeletre is hatással volt, de vajon végleg eltűnik az édesség a magyar boltok polcairól?

Tovább folyik a véres háború Ukrajna és Oroszország között, ami egész Európára hatással van. Az infláció mértékét a koronavírus-járvány is megdobta, de az még inkább nem tett jót neki, hogy a szomszédunkban kitört egy háború.

Jelenleg a szakértők eltérő véleményen vannak arról, hogy mikor érhetnek véget a harcok. Most úgy tűnik, hogy Putyin és Zelenszkij még nem készül tárgyalóasztalhoz ülni.

Sokan nem tudják, hogy a háború sújtotta Ukrajnában a Nestlének három gyára és több mint 5 ezer dolgozója van. A svájci gyártó az ukránok mellett kiállt, de még március végén bejelentette, hogy leállítja számos nem alapvető termék, köztük a KitKat és a Nesquik kakaó értékesítését Oroszországban.

Mi is beszámoltunk róla egy cikkben, hogy a Nestlé Hungária Kft. Lvivben található gyára a rendkívüli helyzet miatt csak korlátozottan termel, ami a Balaton- és a Boci-portfóliót is érinti.

A magyar vásárlóknak fel is tűnt, hogy az egyik legkedvesebb édességük, vagyis a sima Balaton szelet nem igazán található meg a boltok polcain.

A Magyar Nemzet közben utánajárt, hogy a korábban megjelent híresztelésekkel ellentétben nem tűnik el a boltok polcairól a klasszikus Balaton szelet, a termék gyártása hamarosan újra megkezdődik.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jelenlegi gyártási helyén néhány hónapon belül változatlan minőségben és ízvilágban újrainduljon a termelés. A márka egyéb termékeinek forgalmazása zavartalan”

– írta közleményében a Nestlé.

A lap arról is beszámolt, hogy termelés azóta ismét helyreállt a lvivi gyárban, a kieső tételek egy részét azonban a Nestlé más európai gyáraiban készítik. A Boci csokoládék ezentúl a csehországi üzemből érkeznek, a most is elérhető Újhullám és a Balaton Bumm továbbra is Lengyelországban készül, a klasszikus Balaton gyártása pedig Lvivben marad. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás