Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Remélhetőleg nem rendeltél ebből a budapesti pizzázóból – Ha igen, akkor a hányinger fog kerülgetni

Remélhetőleg nem rendeltél ebből a budapesti pizzázóból – Ha igen, akkor a hányinger fog kerülgetni

Helyi Hírek

Remélhetőleg nem rendeltél ebből a budapesti pizzázóból – Ha igen, akkor a hányinger fog kerülgetni

Helyi Hírek

Toronicza Péter 09:09

A Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette a budapesti étterem tevékenységét.

Mondhatni nagy hal akadt a horgára a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih), mivel egy menő budapesti étteremről derült ki, hogy a konyhájában még csótányok is tanyáznak. Szóval nem az volt a legnagyobb probléma, hogy a padló, a fal, vagy éppen a polcok nem voltak normálisan letakarítva.

A Nébih az összefoglalójában megemlítette, hogy a húselőkészítő helyiség fagyasztó-, hűtő-, daráló- és szeletelőberendezései is koszosak voltak. A főzőtérben a sütő lábazata körül és a sütő alatt nagy mennyiségű szennyeződés gyülemlett fel, a tűzhely rácsrostjaira vastagon ráégett a szennyeződés. A nyitott bejárati ajtó közvetlen közelében található szennyezett dagasztógép félig megtelt vízzel, benne a következő dagasztáshoz előkészített kovásszal.

A lapunk megnézte a Nébih jogsértések listáját, és itt derült ki, hogy a Nefelejcs utcában található Don Corleone Pizzéria és Étteremről van szó. A pizzázó Google értékelése 4 csillag az 536 véleményből, ami azért nem tekinthető rossznak. Persze, most fog felfordulni igazán a gyomra, aki evett már ott.

Az étterem több helyiségében, így az árukiadóban a hűtőszekrény ajtaján, a főzőtérben és a mosogató melletti tárolóban elhelyezett edényeken, eszközökön nagy mennyiségű, élő csótányt találtak a szakemberek. A lenti videóban meg is lehet tekinteni, hogyan élik a kis világukat.

A hatóság továbbá 9 tétel, mindösszesen 82,18 kg nem nyomon követhető vagy lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert a forgalomból azonnali hatállyal kivont, illetve felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta.

A Nébih a fenti, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette.  Az étterem az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja tevékenységét.

Jó lesz marketing szempontból, ha feltöltenek egy videót a kitakarított konyháról, különben elég sok vendéget fognak veszíteni.

Borítókép: Profimedia - illusztráció