promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A konyhafőnök: Rácz Jenőt megtámadták a rajongók, de most valószínűleg túl boldog ahhoz, hogy ez érdekelje
Borítókép:  RTL Klub official
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rácz Jenő igyekszik kihozni a maximumot a versenyzőkből A Konyhafőnökben, de ez sokaknak nem tetszett.

Sokan észrevették már a nézők, hogy mennyire másképp viselkedik Gordon Ramsay A pokol konyhája, és az Amerikai mesterszakács című műsorokban. Nyilván utóbbiban is szigorú, de nem szokta azonnal leharapni a versenyzők fejét, ha valamit elrontanak. Ez azért is van így, mert az Amerikai mesterszakácsba amatőrök jelentkeznek, míg A pokol konyhája olyanokat vár, akiknek azért van már tapasztalatuk a konyhában.

Nehéz megmondani, hogy Magyarországon mi is az elvárt szint egy főzős műsorban. Kevesebb ember, kevesebb tehetség, de az jó, hogy egyre többeket kezd el érdekelni a gasztronómia. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy A Konyhafőnök egy showműsor, és mellette egy verseny is, ahol 10 millió forint a tét.

Néha a Michelin-csillagos séfek jogosan akadnak ki, de tényleg csak azt szeretnék, hogy legtöbbet tudják kihozni a versenyzőkből.

A legutóbbi műsorban Rácz Jenő 11 fős, piros kötényes csapata elkezdte a menetelést az elődöntőben. Azt sok néző észrevette, hogy a Michelin-csillagos séf picit szigorúbb volt, mint szokott lenni. Ez elő is tört belőle, amikor dühében elhajította Anikó serpenyőjét.

Az egyik topkommentelő itt már felhozta példának a TV2 műsorát is.

„Azért nem gondolom, hogy követendő példa lenne az RTL részéről a TV2 prosztó “mester” szakácsainak stílusa ! Attól, hogy valaki hibázik, nem feltétele, hogy földhöz b*ssz* a serpenyőt! Persze ha még nem mászott le a fáról .. az más! Az embert az állattól az különbözteti meg, hogy van önuralma! És még egy fontos dolog: Akár a civilek, akár a celebek NEM Michelin-csillagos séfek, akik ezt csinálják nap mint nap! Értem én, hogy 1-5 nap alatt olyat kell tudni csinálni, mint amit Ők hosszú évek alatt sajátítottak el, de ezzel magukat járatják le!”

- írta kiakadva egy hozzászóló, aki rengeteg lájkot kapott.

Persze akadt olyan is, aki megvédte Rácz Jenőt a kiakadása miatt.

„Egy főzőversenybe ha indul valaki, akkor már legalább az alap technikákat kellene tudni...”

Végül Anikó, akármennyire is dühös volt rá a Michelin-csillagos séf, megúszta a dolgot, mivel Bea esett ki. 

A Konyhafőnök zsűrije viszont a saját oldalán már temérdeknyi gratulációt fogadhatott, ugyanis a budapesti Rumour by Rácz Jenő nyerte a magyarországi gasztronómia egyik legjelentősebb elismeréseként számon tartott Audi – Dining Guide Év étterme díjat a hétfő este Budapesten megtartott díjátadón.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás