promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Balatonon szeretnél nyaralni? Eléggé rossz híreket kaptak a magyarok
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyarok közül ismét sokan a Balaton mellett teszik majd le a voksukat, de nem lesz felhőtlen a nyaralás.

Az inflációt eddig is nehéz volt féken tartani, aztán a koronavírus-járvány után megérkezett az orosz-ukrán háború, ami ismét drágulásokat hozott magával. Magyarországon ezt már akkor jelentősen megérzi az ember, ha elmegy bevásárolni.

A többség nem ad le a minőségből, de mindenből igyekszik kevesebbet vásárolni, és jobban elkezdtük figyelni az akciós termékeket is a boltokban. Mint minden, a nyaralás is drágább lesz az idén.

A korlátozások után az emberek többsége természetesen nyaralni szeretne, de még a Balatonon is húzós árakra kell számítani. A Szabad Európa nem rég járta körbe az egyik cikkében, hogy 10 és 30 százalék körüli drágulás jön a vendéglátásban.

„A Balaton drága lett az átlag magyar családok pénztárcájának. A SZÉP-kártya eddig sokat tompított ezen, de félő, hogy az élelmiszerárak emelkedése miatt a családok idén nem a vendéglőkben, hanem az üzletekben, alapvető élelmiszerek vásárlására használják majd fel a SZÉP-kártyát”

- nyilatkozta az egyik étteremtulajdonos a lapnak.

A Blikk járt utána, hogy július elsejétől a strandok is áremelést terveznek, tehát jóval borsosabb lesz a belépő. Ráadásul Siófokon május 15. és szeptember 15. között parkolódíjat kell fizetni az éves és a szezonális üzemeltetésű parkolókban egyaránt.

Kelemen Lili, a Szállás.hu sajtószóvivője közben azt mondta a Szabad Európának, hogy a nyárra érkező foglalási számok egyelőre biztatók, azt viszont nehéz megjósolni, hogy a további infláció, áremelkedés, az üzemanyag drágulása hogyan hat majd erre a későbbiekben.

Az Időkép persze közölt jó híreket is, és ez az, hogy a Balaton hőmérséklete már átlagosan 20-22 fokos. Hétvégére remek időt jósolnak, szóval lehet strandolni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás