promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos dátum közeleg a magyarok számára - Érdemes megnézni az okmányok lejárati idejét
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több mint egymillió személyi igazolvány és jogosítvány érvényessége jár le június végén.

Érdemes nagyon odafigyelni, mert a covid miatt már sokan megszoktuk, hogy lejárt okmányokkal is utazhattunk. Bár a vészhelyzet még mindig fennáll, a kényelmes lejárati hosszabbításnak vége lesz június végén.

A koronavírus-járvány miatt a kormány úgy döntött, hogy meghosszabbítja az okmányok érvényességét, így nem kellett a vírus alatt még ezeket is intézni. Jelenleg viszont úgy tűnik, hogy az omikron miatt már nem olyan vészesek a covid megfertőződések, így a kormány nem hosszabbított tovább.

2020 márciusa óta rengeteg személyi igazolvány, forgalmi, és diákigazolvány járt le. Amiknek az érvényességét 2022. június 30-ig hosszabbították meg. Egy az RTL Klub Híradójának nyilatkozó autószerelő szerint sokan halasztják az utolsó pillanatra a műszaki vizsgát, és valószínűleg így van ez az egyéb okmányokkal is.

Érdemes minél előbb időpontot foglalni, hogy mindenki időben el tudja intézni a megfelelő dokumentumokat. Az autószerelő hozzátette, hogy nagyjából egy hónapja nagyobb a forgalma, és még 2020-ban, a covid elején lejárt forgalmikkal is találkozik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás