promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Telekomos vagy? Nagyon fontos időpont közeledik, sok magyart érinthet a változás, erről mindenkképpen jó, ha tudsz
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről fontos tudnod.

Megszűnik a 3G a Telekom hálózaton, és már a pontos dátumát is tudjuk.

Azt, hogy a 3G-t lekapcsolják, már tavaly bejelentette Magyarországon a cég, ám a pontos dátum még ekkor nem volt köztudott. A HWSW most egy friss lakossági tájékoztató után írta meg, hogy idén június 30-a után már sehol nem lesz elérhető a 3G-s hálózat az országban a Magyar Telekom ügyfelei részére.

A Magyar Telekom még tavaly szeptemberben közölte, hogy 2022 második felében fogják majd lekapcsolni a harmadik generációs mobilhálózatukat. Június 30-a ér véget a legújabb információk szerint a folyamat, így utána már hiába próbálja bárki is 3G-s módba átkapcsolni mobiltelefonját.

A szolgáltató oldalára felkerült lista pedig pontosan azt is részletezi, hogy májusban és júniusban mely magyar helyszínek lesznek az elsők, amelyeken a 3G már nem lesz elérhető, így azt is megtudhatjuk, hogy a 3G hálózat lekapcsolására elsőként a fő üdülőterületeken, így a Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó környezetében kerül majd sor, hogy ott a legjobb, megerősített 4G halózattal kezdhessék a Telekom ügyfelei a nyári szezont.

A 3G-s technológia kivezetése amúgy hatékonyabb spektrumkihasználást jelent, hiszen a felszabaduló sávokat hosszabb távon 4G-re, 5G-re lehet majd használni - írja a HWSW.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás