promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin nem akar svájci luxus órák nélkül élni - Több millió dollár értékű órát foglaltak le
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz-ukrán háború miatt rengeteg márka döntött úgy, hogy otthagyják Oroszországot, a kivonulás viszont nehezebb, mint gondolták.

Az oroszoknak nagyon nem tetszik, hogy a gazdasági szankciók miatt a luxusmárkák jelentős része bezárja a boltjait az országban. A korábban mindig semleges maradó Svájc is úgy döntött, hogy nem exportálja luxus cikkeit az háborút kirobbantó országba, ami úgy tűnik, hogy különösen nehezen érintette az oroszokat.

A hatságok most több millió dollár értékben foglaltak le Audemars Piguet órákat a szankciókra válaszként.

Korábban már rengeteg vállalat jelentette be, hogy nem hajlandó a termékeit forgalmazni Oroszországban amíg tart a háború, a legnagyobb érvágást talán a McDonald’s vagy az Ikea jelentették, de legutóbb a Chanel is tiltólistára tette az orosz vevőket. Amiért több korábbi vásárlójuk, köztük influenszerek is úgy döntöttek, hogy a ruszofóbia miatt inkább szétvágják a luxus cikkeiket.

Aztán megérkezett az újabb csapás, Svájc sem forgalmazza tovább a híres óráit az országban. Ez azonban már tényleg sok lehetett, mert az orosz titkosszolgálat, az FSZB több millió dollár értékben foglalt le Audemars Piguet órát a márka moszkvai üzletében. A független, családi kézben lévő márka március elején függesztette fel oroszországi exportját.

Az alábbi videóban látható a márka Royal Oak órája, valóban mesterművekről van szó:

Az orosz hatóságok szerint az órákat vámsértések miatt foglalták le, de Svájc tisztviselői szerint önkényes lépés volt, amivel a szankciókra reagáltak, és így akarják megakadályozni a milliós órák kivitelét az országból.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás