Ételmérgezést okozhat a Kinder több terméke – mutatjuk a listát melyik csokikkal kell vigyázni
Olvass tovább...
Mindenki legyen óvatos ezekkel a Kinder termékekkel, ugyanis komoly gond lehet az elfogyasztásukból.
Így húsvét közeledtével mindig több édességet vesznek az emberek, hiszen a „nyuszi” folyton finomságokkal kedveskedik a kicsiknek, akik általában imádják a Kinder csokoládékat – éppen ezért olyan aggasztó, hogy kiderült, a népszerű csokigyártó arloni üzemében készült, Magyarországra is érkezett termékeiben Salmonella Typhimurium baktérium lehet, ami egyebek között hasmenést, vagy súlyosabb esetben vérmérgezést okozhat.
Olvass tovább...
Az eddigi információk szerint ezek a Kinder termékek lehetnek érintettek – természetesen mindegyik visszahívásra került:
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása alapján nemrég az is kiderült, hogy a Kinder felfüggeszti a tevékenyégét a Belgiumban található arloni üzemben (ami eddig a cég teljes felhozatalának 7 százalékáért volt felelős), és biztonsági okokból kiterjeszti a többi itt gyártott termékre is a visszahívást – így ez is érintett lett:
A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett termékeket semmiképp se fogyasszák el – kérdésekkel, illetve panaszaikkal pedig forduljanak a Ferrero Magyarország Kft.-hez.
A szalmonella-fertőzés estleges tünetei között van a hasmenésen kívül a hányás, magas láz, hőemelkedés, illetve a levertség is – de akár tünetmentes is maradhat a megbetegedés.
További részleteket a Nébih honlapján, illetve a Kinder weboldalán lehet találni.
Olvass tovább...