promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Választás 2022: ezen a magyar településen szavazhattak a legkevesebben
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Íme a legkisebb magyar szavazókör.

Elmúlt újabb 4 év, így 2022. április 3-án ismét a szavazófülkékhez fáradhattunk, hogy leadjuk szavazatunkat arra a pártra, személyre vagy éppen pártszövetségre, amelynek a kezébe szeretteük volna adni újabb 4 évre a lehetőséget a kormányzásra. Már az előrejelzések is nagy megmozdulással számoltak, így talán annyira nem is volt meglepő, de a voksolás nagyon magas részvétel mellett zajlott le, a választásra jogosultak 69,54 százaléka vett részt a választáson. Ez pedig számszerűleg azt jelenti, hogy 5 millió 241 ezer 29 magyar szavazott, és 2 millió 295 ezer 277-en pedig otthon maradt.

Zsinórban negyedszer gőzött. Fidesz-KDNP.

Végül a Fidesz-KDNP szerezte meg a szavazatok 53,1 százalékát, ez pedig azt jelenti, hogy Orbán Viktor sorozatban negyedszer alakíthat majd kormányt. A kormánypártnak még a kétharmad is összejött. A Márki-Zay Péter vezette ellenzéki összefogás a szavazatok 35 százalékát szerezte meg.

A szavazzással kapcsolatban rengeteg statisztika látott napvilágot az elmúlt időszakban, a Választás.hu oldalán pedig mi is beleáshatjuk magunkat részletesebben is abba, hogy az egyes vidékeken, magyar városokban és megyékben miként alakultak az eredmények.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy hol mentek el legnagyobb arányban szavazni az emberek Magyarországon szavazni:

De vajon hol szavazhattak a legkevesebben?

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján az MTI írta meg, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Debrétén csupán 11 helyi lakost és 4 átjelentkezőt vártak szavazni április 3-án. A legnagyobb szavazókör pedig Budapesten a 2. kerületben volt, amelyet az átjelentkezők számára jelöltek ki, itt 6139 magyar állampolgárt vártak a vasárnap folyamán.

Debréte amúgy már az Árpád-korban is létező település volt, így komolya történelemre tekinthet vissza. Királyi birtok volt, majd később Werbőczy Istvánhoz került. Zsákfalu, Magyarország egyik legnyugalmasabb települése.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás