promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dr. Rusvai Miklós meglepő dolgot mondott a koronavírus-járványról - Tényleg ez vár a magyarokra?
Borítókép:  youtube.com/LifeTV (screenshot)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ország egyik legismertebb virológusa, Dr. Rusvai Miklós elárulta, hogy meddig kell még félnünk a koronavírustól.

A minap Dr. Rusvai Miklós volt a Life TV Ébredj velünk! című műsorának vendége, ahol természetesen a koronavírus, illetve a vakcina volt a téma. A virológus kifejezetten érdekes, illetve meglepő dolgokat mondott, hiszen kijelentette, hogy:

„ezen a víruson egyszer át kell esni mindenkinek.”

Dr. Rusvai Miklós elmondta, hogy lassan a járvány ötödik hullámának végéhez érünk, és úgy gondolja, hogy még május közepéig „megmarad” a vírus – ami amúgy folyamatosan „gyengül”, hiszen ennek a betegségnek egyáltalán nem az a célja, hogy megölje az embereket, hanem a terjedés, illetve a folyamatos újrafertőzés.

Az ukrán menekültekről is szó esett, hiszen sokan aggódnak, hogy esetleg rosszabb lesz a vírushelyzet Magyarországon, de a virológus mindenkit megnyugtatott, hogy ez nem valószínű, mivel „nem az a népességréteg jön, aki a legfogékonyabb” a betegségre – ráadásul Ukrajnában már lezajlott az ötödik hullám és sokan átfertőződtek, így rendelkeznek természetes védettséggel.

Dr. Rusvai Miklós azt is elárulta, hogy aki még nem kérte a negyedik oltást Magyarországon, az most már ne kérje – inkább várja meg vele az őszt.

Itt lehet megnézni a teljes interjút:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás