promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos bejelentést tett a BKK és a MÁV - Holnaptól komoly változásokra lehet számítani
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A BKK és a MÁV-Volán-csoport is elárulta, hogy mire kell számítaniuk a hosszú hétvégén a tömegközlekedőknek.

Idén keddre esik március 15., így a hétfői nap is érintett a változásokban, amiket a BKK, illetve a MÁV-Volán-csoport is eszközöl a járművek menetrendjeinél a következő napokban.

A vonatok március 13-án és 14-én ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, 15-én pedig a vasárnapi lesz érvényben – a Volánbusz helyi és helyközi járatai március 12-én szabadnapi, 13-án munkaszüneti napi, 14-én szabadnapi, 15-én pedig ünnepi és munkaszüneti napi menetrend szerint fognak üzemelni.

A HÉV vonalakat is érinti a nemzeti ünnep miatt érvénybe lépő változás, ugyanis március 14-én a H5-ös, H6-os, H8-as illetve a H9-es jelzésű járművek is munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek, míg a H7-es a szombati napokon érvényeset fogja követni – március 15-én pedig a legtöbb vonalon munkaszüneti napi menetrend szerint lesz a működés.

A BKK járatai így alakulnak: március 12-én szombati, 13-án munkaszüneti napi, 14-én szombati, 15-én pedig ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben.

A 3-as metró is érintett, ugyanis március 12-én és 13-án csak a Lehel tér és az Újpest-központ között jár (de Kőbánya-Kispesttől a Lehel térig lesznek pótlóbuszok), március 14-én, 15-én pedig Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest-központ között fognak közlekedni a járatok (a Nagyvárad tér és a Lehel tér között pótlóbuszokat lehet igénybe venni) – március 15-én további változásokra lehet számítani.

Plusz információ, hogy mától hétfőig a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosok csak a dél-budai végállomások és a Szent Lukács Gyógyfürdő között közlekednek, a Bécsi út/Vörösvári út és a Margit híd, budai hídfő között a 17-es pótlóbusszal lehet majd utazni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás