promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új intézkedéseket jelentett be a kormány, de ennek most mindenki örülni fog
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lecsengőben van a koronavírus ötödik hulláma, így a kormány úgy döntött, hogy félre lehet tenni a szájmaszkot is.

Már egy hete dúl a háború Ukrajnában, így természetesen főleg ez volt a Kormányinfó elsődleges témája.

Továbbra is úgy látja a kormány, hogy mindenképpen el kell kerülnünk a konfliktust Oroszországgal. A menekülteket segítik, ha kell, minden szankciót megszavaznak, de Magyarország nem küld sem fegyvert, sem katonákat a szomszédba.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a friss számok szerint 120 ezer ember lépett át a magyar-ukrán határon. A kormány 600 millió forintos segélycsomagot fog küldeni Kárpátaljának.

A miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, hogy bár elítélik a háborút, és minden szankciót megszavaznak, de ezzel is óvatosnak kell lenni, hogy ezt végül ne a magyar és európai emberek fizessék meg.

Jó hírek is érkeztek, aminek kivételesen mindenki örülni fog. Gulyás Gergely beszélt a koronavírus-járványról is, és bejelentette, hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség.

A kormány kivezeti a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályokat is, valamint azt, hogy a munkáltató előírhatja a kötelező oltást. Az egészségügyi veszélyhelyzet fenn lesz tartva amiatt, ha esetleg belecsúsznánk egy hatodik hullámba.

A szakértők szerint, ha az Omikron variáns nem fog mutálódni, akkor ezt kivételesen megúszhatjuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás